JADNICI! FS TZV. KOSOVA TRAŽI KAZNU ZA SRBIJU: Tužili zbog zastave Kosova i Metohije u svlačionici "Orlova"! NEMA PREDAJE! (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

podneLII žalbu FIFA

JADNICI! FS TZV. KOSOVA TRAŽI KAZNU ZA SRBIJU: Tužili zbog zastave Kosova i Metohije u svlačionici "Orlova"! NEMA PREDAJE! (FOTO)

Mundijal 2022 -

Fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je poraz na startu Svetskog prvenstva, pošto ih je savladala favorizovana selekcija Brazila 2:0.

No, osim poraza, u večeri meča se govori i o jednom detalju iz svlačionice "orlova".

Takozvani fudbalski savez tzv. "Kosova" podneo je žalbu FIFA zbog toga što su igrači Srbije u svlačionici postavili zastavu sa mapom južne srpske pokrajine Kosova i Metohije na kojoj piše "Nema predaje".

Fotografija na kojoj se nalazi pomenuta poruka uz zastavu Srbije, pojavila se na društvenim mrežama, zbog čega je tzv. FS "Kosova" rešio da reaguje.

"Ovakvim aktima šovinizma nije mesto na sportskoj priredbi, a još manje u objektima u kojima se održava najveći događaj svetskog fudbala", naveo je tzv. FS tzv. Kosova, iz kog su istakli da FIFA mora da preduzme mere sankcionisanja protiv Srbije.

"Fudbal, kao najpopularniji sport na svetu, prenosi vrednosti jedinstva i suštinu podele, dok se ovaj agresivni čin ne poklapa sa takvim vrednostima, pa mora biti kažnjen", poručili su iz FS "Kosova".

Na sve ovo je reagovao i Hajrulja Čeku, takozvani "ministar omladine i sporta" u tzv. "vlad"i samoproklamovane države, koji je zatražio od FIFA da načini konkretne poteze, pošto je FS "Kosova", kako je rekao, punopravni član FIFA i UEFA.

"Sramotne slike iz svlačionice Srbije, prikazujući poruke mržnje, ksenofobične i genocidne poruke prema Kosovu, uz eksploataciju platforme Svetskog prvenstva", napisao je Čeku na Tviteru, osuđujući potez fudbalera Srbije.

Kurir.sport/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track