MUNDIJAL UŽIVO, 11. DAN: Reč imaju dve moćne reprezentacije, svi očekuju njihov prolaz
Foto: Dado Đilas

KATAR 2022

MUNDIJAL UŽIVO, 11. DAN: Reč imaju dve moćne reprezentacije, svi očekuju njihov prolaz

Mundijal 2022 -

Dobro došli na Kurirov blog uživo!

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Raspored današnjih mečeva:

Hrvatska - Belgija 0:0

Kanada - Maroko 1:2

Japan - Španija (20.00)

Kostarika - Nemačka (20.00)

20.00 - Vreme je za rasplet u grupi gde se nalaze Nemačka i Španija. Ovde pratite uživo dešavanja.

18.30 - Hrvatski mediji su udarili po Borjanu. Gle čuda?!

18.00 - Mnogo je bure posle meča Hrvatske i Belgije.

15.30 - Utakmice Hrvatska - Belgija i Kanada - Maroko možete uživo pratiti OVDE.

15.20 - Murat Jakin optimističan, ali respektuje rivala

15.15 - Aleksandar Mitrović o meču sa Švajcarskom

15.00 - Selektor Srbije održao je pres konferenciju pred sutrašnji duel sa Švajcarskom

13.30 - PIKSI PRED ŠVAJCARSKU: Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i fudbaler Aleksandar Mitrović obratiće se javnosti pred odlučujući meč sa Švajcaskom. Tok konferencije možete pratiti na OVOM LINKU.

13.08 - Rajs: Engleska zaslužuje više pohvala

Engleski fudbalski reprezentativac Deklan Rajs rekao je da bi njegova ekipa trebalo da dobije više pohvala za igru koju je prikazala u nezgodnoj grupi na Svetskom prvenstvu u Kataru, nakon što su konkurenti za titulu Francuska i Argentina pretrpeli šokantne poraze. "Nisam očekivao da će Francuska izgubiti od Tunisa. Video sam rezultat, a bilo je još šokantnih rezultata na turniru. Ne možete da uzmete sve zdravo za gotovo. Zbog toga nam ide tako dobro i možda zbog toga ne dobijamo pohvale koje zaslužujemo", rekao je Rajs. "Mogli smo da se okliznemo u svakoj od tri utakmice u grupi, ali smo bili dobri u svakom meču. Videli smo da su jake reprezentacije gubile, ali nismo došli u poziciju u kojoj bismo bili pod pritiskom. Uvek smo kontrolisali stanje u grupi", dodao je on.

12.21 - Brazilski selektor menja ekipu za Kamerun

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite napraviće izmene u ekipi za utakmicu protiv Kameruna. Brazil je već obezbedio plasman u osminu finala, a Tite želi da omogući rezervistima veću minutažu, odnosno sedmorici igrača koji još nisu nastupili u Kataru. "Tite nam je rekao posle utakmice protiv Švajcarske da namerava da napravi promene u sastavu. Rekao je da želi da svi igraju i mi smo zadovoljni tom odlukom", rekao je brazilski reprezentativac Fabinjo. Tite planira da na golu bude Ederson umesto Alisona, veteran Dani Alves će biti u odbrani, a Fabinjo u sredini terena. Očekuje se da će u napadu igrati Antoni i Gabrijel Martineli. Utakmicu će zbog povreda propustiti Nejmar, Danilo i Aleks Sandro.

Brazil
foto: AP

12.17 - Makalister: Veoma sam ponosan

Fudbaler Argentine Aleksis Makalister izjavio je posle pobede nad Poljskom da mu se "ostvario san" i da je "veoma ponosan"."Veoma dirljiv trenutak, kako za mene, tako i za ceo tim. Uspeli smo da se plasiramo u osminu finala, veoma smo srećni. Ostvario mi se san. Pored toga što sam starter, postigao sam i gol. Presrećan sam", izjavio je Makalister.

11.16 - Mlaka dobrodošlica za fudbalere Irana

Iranska fudbalska reprezentacija dobila je mlaku dobrodošlicu u Teheranu po povratku sa SP u Kataru, na kome je takmičenje završila u grupnoj fazi. Antivladini demonstranti koji reprezentaciju smatraju simbolom režima, proslavili su taj poraz u nekim iranskim gradovima. Drugi insistiraju da reprezentacija, za koju igraju pojedini fudbaleri koji su na društvenim mrežama govorili u znak solidarnosti sa protestima, predstavlja narod Irana. Fudbalere je na aerodromu u Teheranu dočekalo nekoliko desetina navijača koji su mahali iranskim zastavama. Napadač Sardar Azmun rekao je novinarima da nije zadovoljan svojo igrom na poslednjem meču na turniru.

Iran
foto: EPA/Hadi Zand

11.12 - Hjulmand: Nismo igrali svoj najbolji fudbal

Selektor reprezentacije Danske Kasper Hjulmand rekao je da njegova ekipa nije igrala svoj najbolji fudbal na Svetskom prvenstvu u Kataru i istakao da je eliminacija posle grupne faze veliko razočarenje."Nismo dostigli kvalitet koji bi trebalo da imamo. To je moja odgovornost. Na Svetskom prvenstvu moramo da dostignemo svoj najbolji nivo i nismo. Nismo igrali u potrebnom ritmu. Dobro smo počeli večeras, ali bilo je previše emocija, a premalo kvaliteta", rekao je Hjulmand.

11.03 - Poljski golman se kladio sa Mesijem

Golman reprezentacije Poljske Vojčeh Sčensni rekao je da se kladio sa argentinskim fudbalerom Lionelom Mesijem u 100 evra da sudija neće dosuditi jedanaesterac u njihovom duelu tokom utakmice na Svetskom prvenstvu. Opširnije pročitajte OVDE.

10.14 - Ronaldo propustio trening

Portugalski fudbalski reprezentativac Kristijano Ronaldo propustio je trening sa ekipom uoči utakmice protiv Južne Koreje i trenrao je samostalno. Ronaldo nije neizvestan za utakmicu protiv Južne Koreje, ali bi selektor Fernando Santoš mogao da ga odmori pošto se ekipa već plasirala u osminu finala i potreban joj je bod u petak kako bi osvojila prvo mesto u grupi.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

09.53 - Francuska će se žaliti FIFA

Fudbalski savez Francuske žaliće se Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog poništenog gola u završnici utakmice protiv Tunisa. Francuska je u sredu izgubila od Tunisa sa 0:1, u poslednjoj utakmici grupne faze Mundijala u Kataru, ali je uprkos tome kao prvoplasirana prošla u osminu finala. U osmom minutu nadoknade vremena Antoan Grizman postigao je gol, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda. "Pišemo žalbu nakon što je gol Antoana Grizmana, po našem mišljenju, nepravedno poništen. Žalba će biti podneta 24 sata nakon završetka utakmice", navodi se u saopštenju Saveza.

08.44 - Skaloni: Nismo favoriti ni za šta

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni rekao je, posle plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva, da njegova ekipa još nije kandidat za titulu i istakao da je pogrešno verovati da će protiv Australije biti lako. "Srećni smo zbog prolaska dalje. Svaka utakmica na Svetskom prvenstvu je teška. Izgubili smo od Saudijske Arabije, to niko nije očekivao, možete da izgubite čak i ako igrate dobro. Greška je verovati da će protiv Australije biti lako...", rekao je Skaloni. "Nismo kandidati ni za šta, nismo favoriti ni za šta. Mi smo tim koji će se boriti do kraja, ali pogrešno je misliti da ćemo biti svetski prvaci samo zato što smo večeras pobedili", dodao je on.

07.59 - Levandovski: Sada je najvažnija Francuska

Kapiten fudbalske reprezentacije Poljske Robert Levandovski rekao je da niko neće pamtiti kako je njegova selekcija odigrala meč protiv Argentine i istakao da je sada najvažnije da budu spremni za osminu finala Svetskog prvenstva protiv Francuske."Ovo nije bila utakmica za napadača kao što sam ja, ali znao sam da će biti tako. Za mene, za reprezentaciju Poljske, s obzirom na naše mogućnosti, ovo je uspeh. Niko neće pamtiti način na koji smo odigrali ovaj meč. Važno je da budemo spremni za meč protiv Francuske", rekao je Levandovski.

Robert Levandovski
foto: AP

07.33 - Selektor Meksika DAO OTKAZ!

Selektor fudbalske reprezentacije Meksika Herardo Martino izjavio je da prihvata odgovornost za neuspeh i eliminaciju sa Svetskog prvenstva posle grupne faze i da napušta klupu te selekcije."Ja sam odgovoran za frustracije i razočarenje koje smo doživeli. Prihvatam odgovornost za ovaj neuspeh. Moj ugovor je istekao sa poslednjim sudijskim zviždukom, i to je to", rekao je Martino.

07.22 - Selektor Saudijske Arabije: Nismo zaslužili prolaz

Selektor fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije Erve Renar izjavio je da njegova ekipa nije zaslužila da prođe u osminu finala SP. Saudijska Arabija je takmičenje je završila na poslednjem, četvrtom mestu u grupi sa tri osvojena boda. "Znali smo da će Meksiko početi agresivno, jer mu je samo ubedljiva pobeda odgovarala za plasman u osminu finala. Ako moram da sumiram, hvala našem golmanu jer je poraz trebalo da bude ubedljiviji", izjavio je Renar. Saudijska Arabija je odlično počela turnir pobedom nad Argentinom, ali je u naredna dva kola doživela poraze, prvo od Poljske, a potom i od Meksika.

Saudijska Arabija
foto: EPA

07.00 - Meksički bokser se izvinio Mesiju

Meksički bokser Saul "Kanelo" Alvares izvinio se Lionelu Mesiju nakon što mu je uputio preteće poruke preko Tvritera prošle nedelje. Opširnije o tome pričitajte OVDE.

06.00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Mundijala pogledajte OVDE.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track