MUNDIJAL UŽIVO, 12. DAN: Srbija nema pravo na GREŠKU! Urugvaj i Gana igraju SUDBONOSNU utakmicu
Foto: Profimedia

KATAR 2022

MUNDIJAL UŽIVO, 12. DAN: Srbija nema pravo na GREŠKU! Urugvaj i Gana igraju SUDBONOSNU utakmicu

Mundijal 2022 -

Dobro došli na Kurirov blog uživo!

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Raspored današnjih mečeva:

Gana - Urugvaj (16.00)

Južna Koreja - Portugal (16.00)

Srbija - Švajcarska (20.00)

Kamerun - Brazil (20.00)

15.25 Uskoro počinju mečevi Gana - Urugvaj, odnosno Južna Koreja - Portugal. Rasplet u grupi H možete uživo pratiti OVDE.

13.53 - Selektor SAD: Pulišić izgleda prilično dobro

Selektor američke fudbalske reprezentacije Greg Berhalter rekao je da Kristijan Pulišić "izgleda dobro" pred meč osmine finala Svetskog prvenstva protiv Holandije."Moraćemo da ga vidimo na terenu da bismo dobili potvrdu za to", rekao je Berhalter pre treninga. Pulišić je u utorak tokom meča sa Iranom (1:0) na kom je bio jedini strelac, sudario sa golmanom Alijem Bejranvandom, nakon čega je morao da napusti igru zbog povrede karlice.

13.35 - Sjajne vesti stižu iz Katara: Navijačka reprezentacija Srbije u malom fudbalu plasirala se u finale Svetskog prvenstva!

12.00 - Veliki broj navijača Brazila za zastavama šeta najprometnijom ulicom u Dohi

00:20

Brazilci idu kroz najprometniju ulicu u Dohi i pevaju

11.44 - Tata Dejan, ćerka Milica, sin Maksim iz Novog Sada očekuju pobedu Srbije protiv Švajcarske.

00:47

Tata Dejan, ćerka Milica, sin Maksim očekuju pobedu Srbije

11.18 - Dalić: Japan neće biti lak protivnik

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da će Japan biti "sve, samo ne lak protivnik" u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru i istakao da je sada najvažnije da njegova ekipa ostane čvrsto na zemlji. "Da smo birali, možda bismo izabrali Japan, ali kada smo pogledali njihove utakmice, biće to sve samo ne lak protivnik", rekao je Dalić. "Ako završiš ispred Španije i Nemačke, onda je to kvalitet. To su i pokazali, bili su na visokom nivou, pokazali su da ne predaju. Gubili su obe utakmice, ali su se vratili. Moramo biti strpljivi, ne smemo praviti greške koje će kažnjavati brzim kontrama. Moramo biti disciplinovani", dodao je Dalić.

10.53 - ŠOK ZA SRBIJU PRED ŠVAJCARSKU

Selektor Dragan Stojković Piksi na novim mukama - standardni starter je na klupi. Opširnije čitajte na OVOM LINKU.

09.24 - Nojer golman sa najviše učešća na SP

Kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Manuel Nojer ušao je u istoriju kao golman sa najviše nastupa na svetskim prvenstvima - 19. On je tako na večnoj listi pretekao sunarodnika Sepa Majera, svetskog šampiona iz 1974. godine, i Brazilca Klaudija Tafarela, koji je pehar podigao 1994. godine. Njih dvojica su stala na 18 odigranih mečeva na svetskim prvenstvima. Ovaj 36-godišnji čuvar mreže minhenskog Bajerna nije isključio nastup na Svetskom prvenstvu 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku, ali njegove povrede poslednjih godina mogle bi zakomplikuju njegov san.

Manuel Nojer
foto: Profimedia

08.17 - Pele zahvalio navijačima

Legendarni brazilski fudbaler Pele zahvalio je navijačima širom sveta na lepim željama koje je primio otkako je ponovo primljen u bolnicu u Sao Paolu. Pele, kome je tumor debelog creva uklonjen u septembru 2021. godine, hospitalizovan je u utorak radi ponovne procene lečenja hemoterapijom. Poruke podrške stizale su mu iz celog sveta, uključujući i od selektora Brazila Titea sa Svetskog prvenstva u Kataru. "Uvek je lepo primiti ovakve pozitivne poruke", naveo je Pele u objavi na Instagramu na kojoj je prikazana zgrada u Kataru na kojoj je projektovan njegov lik sa željama za njegovim brzim oporavkom. "Hvala Kataru na ovoj počasti i svima koji mi šalju dobre vibracije", naveo je 82-godišnji Pele.

08.00 - BITI ILI NE BITI ZA SRBIJU!

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske u meču koji bi trebalo da odluči ko će proći u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru. Utakmica trećeg kola Grupe G igra se na stadionu "974" u Dohi i počinje u 20.00. Reprezentacija Srbije izgubila je od Brazila (0:2) na startu prvenstva, a potom odigrala nerešeno sa Kamerunom (3:3), dok je Švajcarska u prvom kolu bila bolja od Kameruna (1:0), a u narednom izgubila od Brazila istim rezultatom. Brazil je sa dve pobede u grupnoj fazi obezbedio prolaz dalje, a Švajcarska sa tri i Srbija i Kamerun sa po jednim bodom večeras će boriti za jedno preostalo mesto iz Grupe G u završnici prvenstva. Srbiji je potrebna pobeda u meču sa Švajcarskom koja će, ukoliko Kamerun ne pobedi Brazil, biti dovoljna za osminu finala Mundijala.

Srbija, Orlovi, Katar 2022
foto: AP

07.00 - Dan za nama bio je pun iznenađenja: Jedan od favorita za "zlatnu boginju" ispao je sa Mundijala. Selekcija Nemačke pobedila je Kostariku, ali je "igra bodova" odlučila te je putnik u nokaut fazu - Japan! Španija koja je poražena od tog istog Japana se provukla u narednu rundu takmičenja. Španci će u osmini finala igrati protiv Maroka, dok Japanci idu na Hrvatsku.

Zanimljivosti prethodnog dana Mundijala pogledate na OVOM LINKU.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track