DALIĆ OPREZAN PRED JAPAN: Ako završiš ispred Španije i Nemačke, onda je to kvalitet
Foto: AP

KATAR 2022

DALIĆ OPREZAN PRED JAPAN: Ako završiš ispred Španije i Nemačke, onda je to kvalitet

Mundijal 2022 -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da će Japan biti "sve, samo ne lak protivnik" u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru i istakao da je sada najvažnije da njegova ekipa ostane čvrsto na zemlji.

"Da smo birali, možda bismo izabrali Japan, ali kada smo pogledali njihove utakmice, biće to sve samo ne lak protivnik", rekao je Dalić.

"Ako završiš ispred Španije i Nemačke, onda je to kvalitet. To su i pokazali, bili su na visokom nivou, pokazali su da ne predaju. Gubili su obe utakmice, ali su se vratili. Moramo biti strpljivi, ne smemo praviti greške koje će kažnjavati brzim kontrama. Moramo biti disciplinovani", dodao je Dalić.

Zlatko Dalić
foto: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Hrvatski fudbaleri odigrali su 0:0 protiv Belgije u poslednjoj utakmici Grupe F Svetskog prvenstva u Kataru i zahvaljujući tom bodu osvojili drugo mesto koje ih u osmini finala vodi na iznenadjujećeg pobednika Grupe E, selekciju Japana koji je osvojio prvo mesto u Grupi E, pobedivši Španiju u poslednjem kolu sa 2:1.

Španija kao drugoplasirana ide na pobednika Grupe F, ekipu Maroka, dok je Nemačka drugi put zaredom završila takmičenje na Svetskom prvenstvu posle grupne faze.

"Ispale su tri velike reprezentacije Belgija, Danska i Nemačka, što govori o izjednačenom turniru", naveo je Dalić.

Govoreći o meču protiv Belgije, Dalić je jutro posle utakmice rekao da je njegov tim bio bolji.

"Kada se spustio adrenalin mogu reći da je bilo sjajno. Imali smo dve-tri situacije koje su mogle biti pogubne, ali one su nastale iz naših loših postavljanja. Nije realno očekivati da Belgija ne stvori neke prilike. Ponovo smo istrčali 122 kilometara, nismo pali u tom segmentu. Sve što smo uradili je bilo dobro", rekao je Dalić.

Selektor aktuelnih vicešampiona sveta je istakao da "apetiti nisu porasli", da njegova ekipa i dalje mora biti mirna i skromna i da je sada najvažniji Japan.

"Ne smemo da mislimo da smo uradili veliku stvar, napravili smo jedan korak i idemo dalje. Da smo u Rusiji izgubili od Danske nakon tri pobede u grupi, bili bismo gubitnici, slično je i sada. Prošli smo grupu i želimo više. Radićemo i spremićemo se. Bitno je da ostanemo na zemlji", zaključio je Dalić.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track