HRVATSKA JE VELIKI TIM! Legendarni Argentinac STREPI pred polufinale Svetskog prvenstva: Poznavajući argentinske igrače...
Foto: Nicolň Campo / ddp USA / Profimedia

KATAR 2022

HRVATSKA JE VELIKI TIM! Legendarni Argentinac STREPI pred polufinale Svetskog prvenstva: Poznavajući argentinske igrače...

Mundijal 2022 -

Legendarni argentinski fudbaler, Havijer Zaneti, govorio je o predstojećem duelu Argentine protiv Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva.

Argentinci se nadaju da će njihov tim napraviti bolji rezultat u odnosu na susret protiv Hrvatske na Mundijalu u Rusiji 2018. godine kada je južnoamerička selekcija doživela poraz rezultatom 3:0.

- Biće to teška utakmica jer je Hrvatska veliki tim. Neće biti ni malo lako, ali poznavajući situaciju među argentinskim igračima, uveren sam da će odigrati dobro - rekao je Zaneti.

Osvrnuo se i na partije Lautara Martineza, napadača "Gaučosa".

- Srećan sam zbog njеga jer mu nije išlo, a onda je dobio priliku da postigne odlučujući penal. To mu je bilo važno, pa sam siguran da će se pojaviti kada nam bude najpotrebniji.

Lautaro Martinez
foto: EPA/Noushad Thekkayil

Hrvatska je do polufinalnog duela protiv Argentine stigla iznenađujućom pobedom protiv Brazila nakon jedanaesteraca.

- Voleo bih da je pobedio jer bismo sada u polufinalu gledali južnoamerički ‘Superklasiko’, meč koji se posebno preživljava u naše dve zemlje. To bi takodje bilo dobro i za Južnoameričku fudbalsku konfederaciju (CONMEBOL) - zaključio je Zaneti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track