POSLEDNJI MEČ SRBIJE I NEMAČKE NA SP ZAVRŠEN JE POSLE NEVIĐENE DRAME! Igrala su se dva produžetka, a Orlove je uništio PEŠIĆEV ZET
Foto: BEHROUZ MEHRI / AFP / Profimedia

MUNDOBASKET 2010.

POSLEDNJI MEČ SRBIJE I NEMAČKE NA SP ZAVRŠEN JE POSLE NEVIĐENE DRAME! Igrala su se dva produžetka, a Orlove je uništio PEŠIĆEV ZET

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije danas protiv Nemačke (14.40) igra finale Svetskog prvenstva u Manili.

Zanimljivo, biće to tek drugi meč ove dve selekcije na svetskim prvenstvima od osamostaljenja Srbije.

Prvi, koji je imao neuporedivo manji značaj od ovog danas, pripao je Nemcima...

Na Mundobasketu 2010. godine u Turskoj Nemačka je bilia rival Srbije u grupnoj fazi šampionata i uspela je da savlada naš tim posle neviđene drame koja je okončana nakon dva produžetka.

Zanimljivo, Orlovima je tada presudio Jan Jagla, zet našeg selektora Svetislava Pešića.

Naš tim odigrao je taj meč ispod očekivanog nivo, ali ruku na srce, tadašnji selektor Dušan Ivković tada nije mogao da računa na svoje najveće adute Miloša Teodosića i Nenada Krstića.

Gotovo čitav meč Orlovi su jurili zaostatak. Panceri su u 38. minutu imali +6, ali trojka Aleksandra Rašića na minut i 40 sekundi do kraja ulila je nadu da Srbija može do preokreta. Nemci su prokockali dva vezana napada, a Rašić je novom trojkom na 20 sekundi pre kraja izborio produžetak.

U prvom produžetku Srbija je ponovo jurila zaostatak, ali u finišu uz dosta sreće uspeli smo da izjednačimo (73:73) i izborimo novi produžetak. I u drugom produžetku Orlovi nisu mogli da dođu do prepoznatljive igre, minut pre kraja, posle neverovatne trojke Jagle su gubili 82:77, ali su uspeli da se vrate i izbore napad za pobedu. Odgovornost je preuzeo Milenko Tepić, koji je promašio i poneo epitet tragičara.

Junak trijufa Nemačke bio je Jan Jagla koji je meč završio sa 22 postignuta poena.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Kosta Perović sa 20 poena, Rašić je ubacio 15, a Tepić je meč završio sa 14 postignutih poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track