SREBRO JE OKO VRATA, PLASMAN U PARIZ OBEZBEĐEN... ŠTA DALJE? Ko će IGRATI za Srbiju na Olimpijskim igrama? Navijači REKLI SVOJE!
Foto: Starsport

kandidata je mnogo

SREBRO JE OKO VRATA, PLASMAN U PARIZ OBEZBEĐEN... ŠTA DALJE? Ko će IGRATI za Srbiju na Olimpijskim igrama? Navijači REKLI SVOJE!

Mundobasket -

Košarkaši Srbije vratili su se sa Mundobasketa sa srebrnom medaljom oko vrata.

Četa Svetislava Pešića nije ispraćena na Svetsko prvenstvo sa velikim očekivanjima, čak naprotiv, mnogi su verovali da je četvrtfinale krajnji domet ove ekipe. Brojni maleri pratili su "orlove", posle poraza od Italije delovalo je da se sprema katastrofa, ali ova ekipa pregrmela je najteže, te je sve iznenadila i obradovala naciju!

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport

Nisu uspeli da osvoje zlatnu medalju naši košarkaši, poraženi su od Nemaca u finalu rezultatom 83:77, ali su se u Srbiju vratili kao šampioni! Obezbeđen je i plasman na Olimpijske igre u Parizu, apetiti navijača su porasli i sada se svi sa razlogom pitaju - ko će predstavljati "orlove" na narednom velikom takmičenju?

Kandidata je mnogo, a pošto je poznato da će skoro sve reprezentacije u Pariz doći u najjačem sastavu i Srbija bi mogla da doživi neke promene u odnosu na Mundobasket.

Od košarkaša koji nisu stigli do srebra u Manili selektor Svetislav Pešić mogao bi da računa na Nikolu Jokića, Vasilija Micića, Nikolu Kalinića, Vladimira Lučića, Alekseja Pokuševskog, Ognjena Jaramaza i Alena Smailagića.

Svetislav Pešić
foto: Dado Đilas

Takođe, tu su i mlade nade kao što su Aleksa Radanov, Uroš Trifunović, Dušan Beslać i Nikola Topić, te ćemo videti kako će se razvijati njihove karijere do Pariza.

Ipak, narod Srbije je rekao svoje, te je u anketi Kurira sa čak 66,06% glasova istakao da bi na Olimpijske igre trebalo da ide 12 košarkaša koji su na Mundobasketu stigli do srebra!

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: FOTO: Printscreen / Kurir sport

Heroji iz Manile - Bogdan Bogdanović, Filip Petrušev, Nikola Jović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović i Nikola Milutinov, dobili su više glasova navijača od ideje da se Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić i ostali vrate na teren.

Do Pariza ima mnogo, ali se plan sasvim sigurno već pravi, a širi spisak Srbije za Olimpijske igre trebalo bi da izgleda ovako:

Plejmejkeri: Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Nikola Topić.

Bekovi: Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Aleksa Radanov, Uroš Trifunović.

Krila: Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksej Pokuševski, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Dušan Beslać.

Krilni centri i centri: Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Alen Smailagić.

Da li biste vi dodali još nekog na ovaj spisak? Pišite nam u komentarima koga!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track