KOLAKOVIĆ: Iluzijom rušimo Ruse
Foto: Beta

Odbojka

KOLAKOVIĆ: Iluzijom rušimo Ruse

Ostali sportovi -
Ostvarili smo primarni cilj i zbog toga ne bi trebalo da imamo pritisak u polufinalu, rekao je selektor

Najbolji odbojkaši Srbije doputovali su u Kopenhagen, gde će u subotu od 15 časova igrati polufinale Evropskog prvenstva protiv Rusije. Meč će biti odigran na Parken stadionu, koji će za ovu priliku biti prilagođen odbojkaškom spektaklu, sa kapicitetom od 15.000 mesta.

Igor Kolaković, selektor našeg tima smatra da su plasmanom među četiri najbolja tima, "orlovi" ispunili cilj.

"Jako smo zadovoljni što smo u polufinalu i nadam se da sada dobijamo novu energiju. Ostvarili smo primarni cilj i zbog toga ne bi trebalo da imamo pritisak u polufinalu", rekao je Kolaković.

Selektor srpskih odbojkaša ulogu favorita prepušta Rusima.

"Ako uspemo da prevaziđemo naše objektivne mogućnosti imamo šanse protiv Rusije. Oni su apsolutni favoriti, to je svima jasno. Oni su olimpijski pobednik i osvajač Svetske lige ove godine. Bilo bi prvorazredno iznenađenje da ih pobedimo, ali ako odigramo u transu, kao što smo odigrali nekoliko puta na ovom šampionatu, sve je moguće", zaključio je Kolaković.

Najbolji poenter našeg tima Aleksandar Atanasijević je rekao:

"Plasmanom u polufinale smo skinuli pritisak. U Kopenhagenu će igrati četiri najbolje evropske ekipe i odlučivaće jedna lopta. Rusi jesu favoriti, ali ako budemo imali šanse, ne bi smeli da ih propuštamo, kao što smo to činili protiv Belgije, koju smo nekoliko puta vraćali u život".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track