Najnovije vesti

JURE NOVU MEDALJU: Odbojkaši otputovali u Brazil!
Foto: Ossrb.org

Najveći problem umor

JURE NOVU MEDALJU: Odbojkaši otputovali u Brazil!

Ostali sportovi
Srbija će igrati u B grupi sa Rusijom, Australijom, Iranom, Venecuelom i Meksikom, dok će se u A grupi takmičiti Brazil, Argentina, Bugarska, Egipat, Tunis i Dominikanska Republika

BEOGRAD - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas u Brazil, gde će igrati na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore.

 

Najbolji poenter nedavnog Evropskog prvenstva u Poljskoj i Danskoj Aleksandar Atanasijević rekao je da bi umor mogao da predstavlja najveći problem srpskim odbojkašima u Brazilu.

 

"Motiv imamo, jer u pitanju je Svetsko prvenstvo, problem može da bude umor, jer se u ovom trenutku fizički osećamo loše. Nadam se da ćemo uspeti da se oporavimo i budemo spremni za prve mečeve. Druge ekipe su u prednosti jer su se više od tri meseca spremale, a mi posle dva treninga putujemo na veliko takmičenje. Pokušaćemo da pozitivnim pristupom nadoknadimo manjak treninga i napravimo dobar rezultat", rekao je Atanasijević pred put u Uberlandiju.

 

Selektor Igor Kolaković istakao je da su ambicije reprezentacije Srbije uvek visoke, bez obzira na kratak period priprema.

 

"Svetsko prvenstvo je test takmičenje sa novim parvilima, videćemo kako ćemo se prilagoditi svemu tome. Ovi momci poseduju kvalitet, oni su svetski kadetski prvaci i postoji ambicija da se kontinuitet velikih trofeja nastavi", poručio je Kolaković.

 

Srbija će igrati u B grupi sa Rusijom, Australijom, Iranom, Venecuelom i Meksikom, dok će se u A grupi takmičiti Brazil, Argentina, Bugarska, Egipat, Tunis i Dominikanska Republika.

 

Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz obe grupe.

 

SP za igrače do 23 godine biće održano od 6. do 13. oktobra u Uberlandiji i biće test takmičenja za nova pravila, gde će svaki set trajati do 21 poena, osim petog seta, koji će se igrati, kao i do sada, do 15 poena.

 

Tokom setova biće samo jedan tehnički tajm - aut kada jedna od ekipa osvoji 12 poena, osim u petom setu, gde nema tehničkog tajm-auta, dok je period između završetka jednog i početka drugog poena sada 15 sekundi.

 

Srpski odbojkaši prvi meč na SP odigraće u nedelju 6. oktobra protiv Venecuele od 16 sati po srednjeevropskom vremenu.

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...