DAO MITO OD 45 MILIONA DOLARA: Eklstonu preti dugogodišnji zatvor!
Foto: AP

Suđenje počinje u aprilu

DAO MITO OD 45 MILIONA DOLARA: Eklstonu preti dugogodišnji zatvor!

Ostali sportovi -
Sud je odlučio da pokrene suđenje protiv 83-godišnjeg Eklstona zbog optužbi da je nemačkom bankaru Gerhardu Gribkovskom dao mito od 45 miliona dolara, u vezi sa prodajom deonica F1

BERLIN - Suđenje prvom čoveku Formule jedan Berniju Eklstonu zbog optužbe da je davao mito, počeće krajem aprila u Minhenu, saopštio je danas minhenski sud. Sud je odlučio da pokrene suđenje protiv 83-godišnjeg Eklstona zbog optužbi da je nemačkom bankaru Gerhardu Gribkovskom dao mito od 45 miliona dolara, u vezi sa prodajom deonica Formule jedan. Eklston je priznao da je dao novac i da ga niko na to nije prisilio, kao i da misli da nije uradio ništa nelegalno. U saopštenju suda navodi se da tačan datum početka suđenja još nije određen, ali da se očekuje da će početi krajem aprila. Prema nemačkom zakonu, kazne za mito su u rasponu od tri meseca do 10 godina zatvora. Gribkovski je 2012. godine osuđen na osam i po godina zatvora zbog korupcije i izbegavanja poreza. Eklstonovi advokati Sven Tomas i Norbert Šarf rekli su da njihov klijent nije kriv za davanje mita.

Eklston se povukao sa mesta direktora F1Šef Formule jedan Berni Eklston povukao se sa mesta direktora, ali će nastaviti da radi svakodnevni posao. Eklstona će, ipak, nadgledati bord direktora Formule jedan i biće povećan nadzor nad njim. "Eklston je uverio Odbor da nije kriv za optužbe i da namerava da energično brani predmet koji će početi kajem aprila", saopštio je Odbor koji upravlja Formulom jedan. Eklston će se naći na sudu u Nemačkoj zbog optužbi za podmićivanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track