SAVLADAN TERORISTA: Avionom hteo da se zabije u stadion u Sočiju!

Turske vlasti sprečile teroristički napad

SAVLADAN TERORISTA: Avionom hteo da se zabije u stadion u Sočiju!

Ostali sportovi -
Jedan od putnika, Ukrajinac, zahtevao je da pilot preusmeri avion u Soči, gde su otvorene Olimpijske igre, rekavši da se u avionu nalazi bomba. Savladao ga je jedan specijalac koji je ušao u letelicu dok su trjali pregovori

ISTANBUL - Osumnjičeni otmičar, Ukrajinac, koji je pokušao da skrene avion turske aviokompanije ka Sočiju, gde su upravo počele Zimske olimpijske igre, savladan je u Istanbulu a svi putnici su evakuisani, izjavio je guverner Istanbula.

"Otmičar je savladan u operaciji bezbednosnih snaga. Sve je završeno", rekao je guverner Husein Avni Mutlu novinarima na aerodromu.

Avion turske aviokompanije Pegasus, sa 110 putnika koji je poleteo iz Harkova u Ukrajini prizemljen je u Istanbulu pošto je pilot javio da je jedan putnik pokušao da ga natera da skrene sa putanje uz pretnju da će aktivirati bombu. Tursko vojno vazduhoplovstvo odmah je poslalo lovca F16 da spusti avion čim je pilot upozorio da je bio pokušaj otmice aviona.

Avion je prinudno sleteo na istanbulskom aerodromu Sabiha Gokcen gde ga je odma opkolila turska policija. Mutlu je rekao da osumnjičeni otmičar koji je uhvaćen Ukrajinac star 45 godina nije imao ni oružje ni bombu.

Guverner je rekao da je jedan specijalac ušao u letelicu dok su trajali pregovori sa njim i savladao ga a da je u akciji otmičar lakše povređen. On je odveden u policiju na ispitivanje, dodao je guverner. Istraga će biti otvorena da se utvrde tačne okolnosti ovog incidenta, dodao je guverner.

Ovome dodajmo, da je Ruska policija uhapsila četvoro aktivista za prava homoseksualaca koji su protestovali u Sankt Peterburgu na dan otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Tokom protesta, četvoro gej aktivista odmotalo je transparent sa citatom iz Olimpijske povelje o zabrani bilo kakvog oblika diskriminacije. Policija je odmah opkolila demonstrante, naveli su očevici. Policija nije želela da komentariše ovaj događaj.

http://www.youtube.com/watch?v=3LPa4Cc0Hs8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track