AMERIKA DOBILA OKRŠAJ SUPERSILA: Hokejaši Rusije poraženi posle penala

drama u sočiju

AMERIKA DOBILA OKRŠAJ SUPERSILA: Hokejaši Rusije poraženi posle penala

Ostali sportovi -
Selekcija SAD slavila je rezultatom 4:3. Meč je odlučen tek posle dramatičnog izvođenja penala pošto je posle produžetka rezultat bio nerešen 2:2

SOČI – Prvi direktni okršaj supersila na Zimskim olimpijsjim igrama pripao je Amerikancima. U velikom derbiju hokejaši SAD savladali su Rusiju rezultatom 4:3. Meč je odlučen tek posle dramatičnog izvođenja penala pošto je posle produžetka rezultat bio nerešen 2:2. Odlučujući pogodak za selekciju SAD postigao je Ti Džej Oši u osmoj seriji penala, pošto je prethodno golman Džonatan Kvik odbranio pokušaj Ilje Kovalčuka.

Rusi su poveli u drugoj trećini, golom Datsjuka, da bi potom usledio je preokret gostiju. Kem Fauler i Džo Pavelski su doneli prednost SAD. Međutim, Datsjuk svojim drugim golom poravnava rezultat i uvodi meč u veoma neizvesnu penal završnicu. U prvoj seriji Jevgenij Malkin nije uspeo da savlada golmana Džonatana Kvika, dok je Ti Džej Oši doneo prednost selekciji SAD. Golmani obe selekcije izašli su kao pobednici iz druge serije, dok u trećoj seriji “zbornaja” dolazi do izjednačenja preko Ilje Kovalčuka.

Peta serija je donela novu promenu rezultata - Pavel Datsjuk je pogodio za prednost Rusije od 2:1, da bi Oši odmah poravnao na 2:2. Kovalčuk je potom doneo novu prednost domaćinu - 3:2, ali je Oši još jednom izjednačio na 3:3. Pobednik je odlučen tek u osmoj seriji penala. Prvo je golman SAD odbranio novi pokušaj Kovalčuka, da bi Oši postigao pobedonosni pogodak za istorijsku pobedu selekcije SAD.

To je bio prvi put da se supersile sastaju na tlu Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track