ZBOG PRELOMA KIČME: Ruska skijašica ostaće trajno paralizovana
Foto: Fejsbuk

Tužna vest

ZBOG PRELOMA KIČME: Ruska skijašica ostaće trajno paralizovana

Ostali sportovi -
Zbog težine povreda, funkcije kanala kičme se ne regenerišu. Marija će moći samostalno da se kreće samo uz posebna pomagala, stoji u objašnjenju
1 / 3 Foto: Fejsbuk

MOSKVA - Ruska skijašica Marija Komisarova (23) koja je doživela težak pad tokom treninga na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju, ostaće trajno paralizovana. Najcrnje prognoze potvrdili su lekari bolnice iz Minhena, gde boravi ruska olimpijka.

Komisarova je za vreme treninga u fristajl disciplini ski-kros pala nakon čega joj je pukla kičma. Rusku skijašicu, koju je u bolnici posetio i ruski predsednik Vladimir Putin, iz Sočija su prevezli u Moskvu, a odatle za Minhen.

Iako je u početku vladao optimizam da će Marija povratiti sve funkcije, nažalost to se nije desilo.

Ruski skijaški savez citirao je objašnjenje lekara.

"Zbog težine povreda, funkcije kanala kičme se ne regenerišu. Marija će moći samostalno da se kreće samo uz posebna pomagala."

Marija nije izgubila nadu, o čemu govori njena objava na Instagramu.

"Hvala vam svima na podršci. Prošlo je 10 dana od operacija i ne osećam ništa ispod struka. No, jaka sam i znam da ću jednog dana ponovno stajati na nogama."

Marija Komisarova će ostati u bolnici u Minhenu još desetak dana kako bi se adaptirala na novo stanje, a potom sledi dugotrajna rehabilitacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track