BIVŠI ŠUMAHEROV LEKAR: Spremite se za najgore, napravljeni su ozbiljni propusti u lečenju Mihaela
Foto: Reuters

Loše vesti

BIVŠI ŠUMAHEROV LEKAR: Spremite se za najgore, napravljeni su ozbiljni propusti u lečenju Mihaela

Ostali sportovi -
Dobio sam od veoma dobrih izvora informacije da su postojali ozbiljni propusti u Mihaelovom lečenju. Ti propusti su gotovo sigurno pogoršali ishod u Mihaelovom slučaju, rekao je bivši Šumaherov lekar

Nemac Mihael Šumaher već 88 dana nalazi se u veštačkoj komi, izazvanoj zbog teških povreda na glavi posle pada na skijalištu u Francuskoj.

Što vreme više prolazi sve su manje šanse da se sedmostruki šampion Formule 1 oporavi, iako porodica veruje u oporavak, a nada za ozdravljenje ponovo je na udaru, ovog puta od strane lekara Gerija Hartštajna koji je sarađivao sa Šumaherom u Formuli 1.

"Kako vreme prolazi sve je manja i manja verovatnoća da će se Mihael potpuno oporaviti. Znam koliko ga ljudi obožavaju. Proveo sam godine uz stazu u Ferarijevoj kapi, zastavi i majici, a sve to za Mihaela. Jako sam zabrinut šta će se dogoditi kada loše vesti budu objavljene", rekao je Hartšajn.

Hartštajn je bio glavni medicinski delegat Formule 1 između 2005. i 2012. godine, a trenutno je šef Urgentnog centra na Univerzitetskoj bolnici u belgijskom Liježu.

Hartštajn je od početka drame oko Šumahera izrazio sumnju u način lečenja, a to je i sada ponovio.

"Dobio sam od veoma dobrih izvora informacije da su postojali ozbiljni propusti u Mihaelovom lečenju. Ti propusti su gotovo sigurno pogoršali ishod u Mihaelovom slučaju. Moguće je da lekari u Grenoblu osećaju da ne bi trebalo da vrše pritisak na porodicu da ga prebace iz te bolnice, uprkos lošim procenata, čak i zbog jasnih propusta", rekao je Hartštajn.

Šumaher se u komi nalazi od 29. decembra, a od tada je izgubio čak 20 kilograma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track