SVETSKI ŠAMPIONAT U PUSTINJI: Sagmajster u skladu sa startnim brojem!

Motociklizam

SVETSKI ŠAMPIONAT U PUSTINJI: Sagmajster u skladu sa startnim brojem!

Ostali sportovi -
Gabor Sagmajster iskoristio moto kros startovanje i u drugoj grupi posle prvih par stotina metara od starta izbio na drugo mesto i praktično napao dine kad i Kristofer Dan

Zboga atraktivnosti, ali i zbog nemogućnosti da vodeći timovi naprave taktiku za četvrti brzinski ispit, organanizator se odlučio za moto kros princip startovanja. U tri grupe, dva puta po 15 i u trećeoj 18 vozača krenuli su sa startne linije put dina.

Način startovanja direktno je doprineo da mladi Sem Sandrlend u nameri da bude vodeći prilikom jednog skoka ozbiljno ošteti motor i zbog toga je morao da odustane.- I odustajanje je sastavni deo takmičenja, ali me teši činjenica da je Koma u igri i verujem da će na kraju slaviti - rekao je Sandrlend.

Uoči finalnog takmičarskog dana u vođstvu je Mark Koma, ali samo 91 sekundu za njim kasni Gonkalves, tako da će biti krajnje neizvesno.Kod automobilista na četvrtom specijalnom ispitu slavio je Kazahstanac Rakhimbajev ispred Rusa Vasiljeva, koji je na kraju uspeo da sačuva vodeću poziciju.Finalnog dana takmičari startuju 10 kilometara od kampa i vozi put Abu Dabija gde je predviđen i cilj, a vozi se specijalni ispit ukupne dužine 244 kilometara.

V.Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track