NAPRED MIHAEL: Vozači i ekipa Ferarija poslali poruku podrške Šumaheru
Foto: AP

Formula 1

NAPRED MIHAEL: Vozači i ekipa Ferarija poslali poruku podrške Šumaheru

Ostali sportovi -
Vozači Fernando Alonso i Kimi Raikonen, zajedno s novim direktorom ekipe Marko Matijačijem i oko 100 članova ekipe okupili su se ispred parole na kojoj je napisano: "Sećamo se tvoje prve pobede za nas, napred Mihae

MONTMELO - Vozači Ferarija i članovi ekipe okupili su se danas, uoči trke za Veliku nagradu Španije, da pošalju poruku podrške sedmostrukom svetskom šampionu Mihaelu Šumaheru i da obeleže njegovu prvu pobedu u Formuli jedan koju je ostvario za italijansku ekipu.

Vozači Fernando Alonso i Kimi Raikonen, zajedno s novim direktorom ekipe Marko Matijačijem i oko 100 članova ekipe okupili su se ispred parole na kojoj je napisano: "Sećamo se tvoje prve pobede za nas, napred Mihael".

http://www.youtube.com/watch?v=a8DvylZN0r8

Prvu pobedu u ekipi Ferarija Šumaher je ostvario 1996. godine u Montmelu, za Veliku nagradu Španije. On je sa italijanskom ekipom osvojio pet od svojih sedam šampionskih titula.

Šumaher se nalazi na intenzivnoj nezi od 29. decembra, kada je u francuskom skijalištu Meribel pao tokom skijanja i teško povredio glavu. On je u dva navrata operisan i uveden je u indukovanu komu.

Njegovo stanje je stabilizovano posle operacije, pošto je prvobitno ocenjeno kao kritično. Lekari u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu od 30. januara su ga postepeno budili iz veštačke kome, a krajem aprila njegov agent Sabine Kem saopštila je da on povremeno dolazi svesti. Trka za Veliku nagradu Španije počinje danas u 14 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track