ODBOJKAŠI SRBIJE: Napredujemo iz meča u meč
Foto: Fivb

Drugi deo Svetskog prvenstva

ODBOJKAŠI SRBIJE: Napredujemo iz meča u meč

Ostali sportovi -
Seniori Srbije doputovali su danas u Lođ gde će u novoformiranoj grupi E igrati protiv Italije, SAD, Francuske i Irana

LOĐ - Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević rekao je da se nada da će nacionalni tim zaigrati bolje u nastavku Svetskog prvenstva u Poljskoj i da bi to moglo da usledi već na meču protiv Italije.

Seniori Srbije doputovali su danas u Lođ gde će u novoformiranoj grupi E igrati protiv Italije, SAD, Francuske i Irana.

"Prave partije tek trebe da uslede, napredujemo iz meča u meč. Protiv Italije moramo da pružimo maksimum, jer taj meč može da bude presudan za prolazak u narednu fazu", rekao je Atanasijević.

Srbija se nalazi na trećem mestu grupe E sa šest bodova, tri manje od prvoplasirane Poljske, dok Francuska ima sedam bodova.

"Primarni cilj smo ispunili, u drugu fazu preneli smo šest bodova, što je dobro. Trenutno smo treći, to je pozicija koja vodi u narednu fazu takmičenja. Moramo da uzmemo više bodova od rivala ispod nas, ali neće biti nimalo lako. Predstoje nam četiri teška meča, jer se sastajemo sa velikim protivnicima", dodao je Atanasijević.

Kapiten odbojkaške reprezentacija Srbije Dragan Stanković očekuje neizvestan i težak meč protiv Italijana.

"Šest bodova iz prve faze će nam puno značiti. Znamo šta nas čeka. Možda nije loše što smo prvu fazu odigrali nešto slabije, ali ako želimo da pobeđujemo i izborimo plasman na fajnal-siks, moramo mnogo toga da popravimo u igri u narednim utakmicama", rekao je Stanković.

Utakmica između Srbije i Italije igra se u sredu od 16.30 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track