SVETSKE ŠAMPIONKE: Srpske strelkinje osvojile zlato na SP!
Foto: Nemanja Pančić

Nova medalja za naš tim

SVETSKE ŠAMPIONKE: Srpske strelkinje osvojile zlato na SP!

Ostali sportovi -
Srpkinje su ostvarile rezultat od 1142 kruga, jedan krug više od Kine. Treća je bila Mađarska sa 1140 krugova.

GRANADA - Reprezentacija Srbije u streljaštvu sastavu Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković osvojila je ekipno zlato u kategoriji vazdušni pištolj 10 metara na Svetskom prvenstvu u Granadi.Srpkinje su ostvarile rezultat od 1.142 kruga, jedan krug više od Kine. Treća je bila Mađarska sa 1..140 krugova.Šekarićeva je bila šesta u kvalifikacijama sa 382 kruga. Bobana Veličković je bila 14. sa 381 krugom, dok je Zorana Arunović 23. sa 379 krugova.

Šekarićeva je zauzela je sedmo mesto u finalu u pojedinačnoj konkurenciji. Ona je u finalu pogodila 94,0 kruga. Zlato je pripalo Južnokorejki Jehe Jung ispred Ukrajinke Elene Kostevič i trećeplasirane Jing Vu iz Kineskog Tajpeha.

Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković su i aktuelne evropske šampionke.Ovo je treća medalja za Srbiju na SP u Granadi. Prvo su bronzu u gađanju vazdušnom puškom osvojile Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Katarina Biserčić, a onda su do bronzanog odličja stigli i Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Nemanja Miroslavljev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track