Najnovije vesti

KRAH ODBOJKAŠA: Srbija porazom od Irana završila SP
Foto: Fivb.org

Novi neuspeh "orlova"

KRAH ODBOJKAŠA: Srbija porazom od Irana završila SP

Ostali sportovi
Naša selekcija je završila takmičenje u grupi E na petom mestu na tabeli sa 9 bodova

LOĐ - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Irana rezultatom 3:1, po setovima 27:25, 22:25, 25:22, 25:18 u meču poslednjeg, 4. kola grupe E druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Naša selekcija je završila takmičenje u grupi E na petom mestu na tabeli sa 9 bodova. Srbija je još ranije ostala bez šanse za plasman u treću rundu takmičenja u Poljskoj.

Izabranici Igora Kolakovića pretrpeli su četvrti poraz na šampionatu na kojem imaju i tri pobede, dok su Iranci zabeležili petu pobedu i ostali u trci za završnicu, zavisno od ishoda rezultata večernjeg programa u grupi. Nisu ni imali izgleda za uspeh, jer je mnogo sigurnija i motivisanija reprezentacija Irana igrala bolje, pa je zasluženo slavila za dragocenu pobedu.

 

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da deveto mesto na SP nije zadovoljavajuć rezultat i da je igračima najteže jer su očekivanja bila velika.

"Deveto mesto je rezultat koji nikoga ne može da zadovolji. Predano, dugo i sa velikom ambicijom smo radili. Nismo dobro podnosili teške situacije u mečevima, brzo smo se predavali i to je obeležilo našu igru. Žao mi je zbog toga jer smo bili prepoznatljivi po borbi i istrajnosti", rekao je Kolaković nakon poslednje utakmice u Lođu.

"Siguran sam da je igračima najteže, očekivanja su bila velika. Svetsko prvenstvo je na svake četiri godine i žao mi je što smo ga na ovakav način završili. Iskreno se nadam da ćemo svi izvući pouke", kazao je Kolaković.

Selektor je naveo da je poslednjom utakmicom sa Iranom zadovoljan jer je mogao da pruži šansu igračima koji su imali manju minutažu ranije tokom šampionata.

"Mogu da budem zadovoljan, igrači koji nisu puno minuta proveli na terenu do sada imali su svoje role. Zaslužili su veću minutažu na Svetskom prvenstvu, a protiv Irana su je iskoristili na pravi način", dodao je Kolaković.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...