SRPSKI AUTOMOBILSTA IPAK VOZI OVE SEZONE: Dušan Borković se vraća u ETC
Foto: Stefan Jokić

Startuje već početkom maja

SRPSKI AUTOMOBILSTA IPAK VOZI OVE SEZONE: Dušan Borković se vraća u ETC

Ostali sportovi -
Pančevac posle odustajanja od WTCC ponovo će voziti u Evropskom kupu turing automobila

Srpski automobilista Dušan Borković ipak će voziti ove sezone.

Visoki Pančevac je pre nekoliko dana objavio da je odustao od učešća u WTCC uoči trke u Maroku, ali se vraća u Evropski kup turing automobila (ETC), koji je vozio do 2013. godine.

Borković će u ETC kupu sedeti za volanom „seat leon kup rejsera“ u najatraktivnojoj, monomarka klasi, i to od prvog trkačkog vikenda u Mađarskoj (od 1. do 3. maja), na stazi Hungaroring. U ovom takmičenju ponovo će vojevati bitke sa dvostrukim osvajačem kupa Petrom Fulinom, koji posle dve uzastopne titule u TC2 klasi debituje za volanom „leon kupa“ treće generacije. To će Srbinu biti prilika za revanš, jer je u sezoni 2013. Borković osvojio evropsku TC2 bronzu, Fulin zlato, a do srebra je u toj konkurenciji tada stigao Mato Homola – još jedan ovogodišnji trkač u ETCC monomarki.

Borković za početak nastupa u ekipi pod nazivom NIS petrol rejsing tim. Prema nezvaničnoj najavi, on će voziti svih šest rundi ETCC sezone, koja počinje u Mađarskoj, nastavlja se na Slovakija ringu, Pol Rikaru, Brnu i Zolderu, a završava na autodromu Perguza.

Detalje o promeni trkačke serije, kao i razloge zbog kojih je raskinut ugovor sa Protim rejsingom i zbog kojih je došlo do napuštanja WTCC-a, Borkovićev tim će zvanično objaviti u petak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track