Srpski hokejaši izgubili od Estonije

Svetsko prvenstvo

Srpski hokejaši izgubili od Estonije

Ostali sportovi -
Drugi meč na šampionatu sveta reprezentacija Srbije igraće u petak protiv domaćina Islanda.

REJKJAVIK - U prvom kolu prvenstva sveta A grupe druge divizije, koje se održava u Rejkjaviku, reprezentacija Srbije u hokeju na ledu izgubila je od Estonije rezultatom 5:2 ((1:2, 3:0, 1:0).

Golove za reprezentaciju Srbije postigli su Marko Kovačević i Nikola Bibić, dok je za Estonce dvostruki strelac bio Maksim Ivanov, a po jednom su mrežu Lukovića zatresli i Robert Roba, Aleksej Sibircev i Vasilij Titarenko.

Srpski hokejaši ušli su veoma hrabro i agresivno u meč protiv prvog favorita turnira i iznenadili protivnika u prvoj trećini.U drugoj deonici naši hokejaši su zahvaljujući greškama dozvolili protivniku da se razmaše i da sa tri pogotka iz kontranapada za pet minuta potpuno preokrene rezultat i obezbedi sigurnih 4:2 pred poslednju trećinu.

Reprezentacija Estonije se na ovaj način revanširala našoj selekciji za neočekivani poraz na startu svetskog prvenstva u Novom Sadu 2009. godine. Drugi meč na šampionatu sveta reprezentacija Srbije igraće u petak protiv domaćina Islanda.

Najbolje plasirana selekcija na turniru obezbediće plasman u viši rang takmičenja (B grupa prve divizije), dok se najslabiji tim seli u grupu B druge divizije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track