Milica iščupala uši slavljeniku Milošu

Veselo u selu srpski tekvondoista napunio 21. godinu

Milica iščupala uši slavljeniku Milošu

Ostali sportovi -
Uživanje u torti odložio sam za posle takmičenja, moram da pazim zbog nastupa, kaže mladi Gladović

Srpski reprezentativci u tekvondou Tijana Bogdanović i Miloš Gladović trenutno su u Bakuu na prvim Evropskim igrama. Iako bi red bio da prednost damo dami, prvo smo porazgovarali s Milošem, koji je juče napunio 21 godinu.- Proslavio sam rođendan, prošao merenje i spreman sam za takmičenje. Danas nastupamo Tijana Bogdanović i ja, spremni smo i nestrpljivi. Nadamo se da ćemo osvojiti medalju - kaže slavljenik i dodaje da je jedenje rođendanske torte ostavio za posle takmičenja.- Morao sam da pazim zbog nastupa, ali nadam se da ćemo posle borbi da proslavimo i rođendan i medalju. Dve torte odjednom!U razgovoru nas na tren prekida olimpijska šampionka Milica Mandić „čupajući uši“ Milošu, a on nam otkriva kojim bi ostvarenjem bio zadovoljan.- Najzadovoljniji bih bio ako bih dao svoj maksimum jer znam da bih tako mogao da uzmem zlatnu medalju.Miloš je nekoliko minuta ranije „uzeo pelcer“ pipkajući medalju Viktora Nemeša.- Svaka mu čast, medalja je stvarno kvalitetna. Voleo bih da je i ja osvojim, to mi je dodatni motiv.

Danas će u vatru i Tijana Bogdanović, koja priželjkuje jubilarno odličje u seniorskoj konkurenciji.- Mnogo bi mi značila medalja ovde. U januaru sam počela da se takmičim sa seniorima i sakupila sam devet medalja dosad - kaže Tijana i objašnjava i takmičarsku težinu današnjeg nastupa.- Nedostaje mi još 80 bodova da ispunim normu za OI u Riju. Volela bih tamo da odem, a zlato u Bakuu donosi 40 bodova. Posle toga imam još četiri grand prija na kojima bih mogla da dođem do potrebnih bodova.

Pomogao kad je najpotrebnije... Novak Đoković
Pomogao kad je najpotrebnije... Novak Đoković

Humano pomoć za Specijalnu olimpijadu ĐOKOVIĆ DONIRAO TRI MILIONA DINARAMisija Olimpijskog komiteta Srbije je, na inicijativu iskusnijih sportista srpskog tima na Prvim evropskim igrama u Bakuu, pokrenula akciju prikupljanja finansijskih sredstava kojima bi se podržao odlazak delegacije Srbije na Specijalnu olimpijadu u Los Anđelesu. Sportisti i OKS su u prethodna dva dana sakupili pola miliona dinara, a taj iznos uplaćen je na račun Specijalne olimpijade Srbije.Veliku svotu novca, tačnije tri miliona dinara, uplatio je Novak Đoković, dok je preostalih 12,5 miliona dinara iz budžetskih rezervi izdvojila i Vlada Srbije.- Mi smo sportisti i znamo koliko je svakom od nas važno da dođe na veliko takmičenje - rekao je jedan od inicijatora akcije na EI u Bakuu Aleksandar Karakašević.

Prvi put sa seniorimaTIJANA: LEPI TRENUCI Tijana Bogdanović (17) na poseban način doživljava boravak u Bakuu:- Mnogo mi se sviđa ovde. Prvi put sam sa ovom „starijom“ ekipom. Imam iskustva s Olimpijskih igara mladih u Kini. Tamo mi se veoma svidelo, ali je ovde nekako sve veće i drugačije. Sviđa mi se što je tu mnogo poznatih sportista koje sam gledala na TV i navijala za njih. To mi se baš sviđa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track