(FOTO): Sjajan debi Lein rejsinga u ETCC-u
Foto: Lein Rejsing

Srpski tim započeo trkački vikend na Slovakija ringu

(FOTO): Sjajan debi Lein rejsinga u ETCC-u

Ostali sportovi -
Mladen Lalušić i Dejan Bulatović posle Seat leon Evrokupa i Centralnoevropske zone, odlučili da se okušaju i u Evropskom kupu turing autmobila
1 / 2 Foto: Lein Rejsing

Na ETCC debiju u Slovačkoj, Lein rejsing je na prvom testu zabeležio odličan rezultat. Dejan Bulatović je postigao četvrto vreme, Mladen Lalušić sedmo, a momci nisu krili oduševljenje organizacijom i nivoom takmičenja.

"Na Slovakija ringu sam vozio samo jedan test početkom godine i stazom nisam previše oduševljen. Čini mi se da je ova serija ipak malo lakša od Seat leon Evrokupa, jer ima manje automobila. U Evrokupu ne smete da pogrešite jer se vozi trideset istih automobila, dok se u ETCC-u pravila srožija", rekao je Lalušić i dodao:

"Zadovoljan sam sedmim vremenom na testu, jer nisam vozio do kraja, pošto je počela slaba kiša. Pre prvoj proceni, mislim da bih mogao da uđem među prvih pet u kvalifikacija jer sam bio brži preko sekunde nego kad smo ovde testirali".

Dejan Bulatović je takođe pohvalio organizaciju takmičenja i izrazio zadovoljstvo prvim testom.

"To je bio moj prvi pravi izlazak na Slovakija ring. Staza je tehnički zahtevna i ne leži mi baš najbolje, ali se prema postignutim vremenima nadam odličnom rezultatu", optimista je Bulatović.

Šef tima Miroslav Rastović misli da je sve dobro prošlo, ali da ipak postoje određeni problemi.

"Gume na kojima se vozi Evrokup i ETCC su od istog proizvođala, ali se komponente dosta razlikuju i sada treba prilagoditi set ap najbolje moguće. Ja ću uložiti svo svoje iskustvo sa Slovakija ringa, koje je zaista veliko, i nadam se da će oba naša vozača ući u prvih 10", objasnio je Rastović.

Mladen Lalušić je zarad sticanja što više iskustva odlučio da ovog vikenda vozi i CEZ, zajedno sa još tri Srbina - Milovanom Vesnićem, Rudolfom Pešovićem i Zoranom Kastratovićem, gde će u trci 1 startovati sa odličnog petog mesta.

(Jelena-Katarina Mitrović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track