PALI AMERIKANCI: Moćan start Delfina na putu ka Rio de Žaneiru
Foto: Fonet

Svetska liga u vaterpolu

PALI AMERIKANCI: Moćan start Delfina na putu ka Rio de Žaneiru

Ostali sportovi -
Reprezentacija Srbije deklasirala SAD 13:7 iako je tokom priprema čak četiri puta poražena od istog rivala

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je startovala na završnom turniru Svetske lige u Bergamu, pošto je u prvom kolu savladala selekciju SAD sa 13:7 (6:3, 3:0, 3:1, 1:3).

"Delfini" su pokazali da četiri poraza u isto toliko nedavnih pripremnih utakmica od Amerikanaca nisu merilo snage, jer čim je na red došao takmičarski meč, izabranici Dejana Savića su pokazali pravo lice.

Pobednik je bio poznat u uvodu druge deonice kada je Srbija povela sa pet golova razlike.

Srbija brani titule osvojene prošle godine u Dubaiju i pretprošle u Čeljabinsku, a pobednik ovog takmičenja stiče pravo učešća na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Najbolji u timu Srbije bili su Filip Filipović i Duško Pijetlović sa po tri, dok je Andrija Prlainović dao dva gola.

"Veći deo utakmice je bila prava igra. Na kraju i golove koje smo primili u trećoj i četvrtoj deonici više su bili rezultat opuštanja. Raduje me ovakav start posle posebno ona četiri poraza od njih", rekao je Andrija Prlainović i dodao da je u ovom trenutku teško prognozirati pobednika Svetske lige.

Zadovoljan je bio i Filip Filipović:

"Otvorili smo utakmicu odličnim šutevima. Teško je bilo bez Milana Aleksića, teško posebno držati visok ritam iz prve dve četvrtine. To je bilo dovoljno za Ameriku. Okrećemo se narednom meču sa Italijom, Amerikance zaboravljamo. Italija je možda pod pritiskom zbog domaćeg terena. najvažnije da ponovimo delove igre protiv Amerike i u sledećem susretu".

Izabranici selektora Dejana Savića narednu utakmicu igraju protiv Italije u sredu od 20 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track