(VIDEO) AMERIKANCI PALI POSLE PET SETOVA: Srbija u finalu Svetske lige za odbojkaše

Idemo po trofej

(VIDEO) AMERIKANCI PALI POSLE PET SETOVA: Srbija u finalu Svetske lige za odbojkaše

Ostali sportovi -
Naš tim će se u borbi za za trofej sastati sa Francuskom, koja je u pet setova savladala Poljsku.. Finale je na programu u nedelju od 16.30 po srednjeevropskom vremenu

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige, pošto je posle pet setova savladala Sjedinjene Američke Države 25:23, 25:21, 25:27, 20:25, 15:12.

Naš tim će se u borbi za za trofej sastati sa Francuskom, koja je u pet setova savladala Poljsku. Finale je na programu u nedelju od 16.30 po srednjeevropskom vremenu.

Prvi set je protekao ujednačeno, ekipe su se od rezultata 23:23, smenjivale u vođstvu. Tada je Kovačević uspešno probio blok rivala, Anderson dva puta ne uspeva da poentira, izbacuje loptu u aut, pa posle dosta muke Srbija dobija prvi 25:23.

Srbija je u drugom setu počela loše, ali je uspale da preokrene i formira prednost od 22:18, koju nisu ispuštali do kraja seta - 25:21.

Amerikanci su nešto bolje ušli u ovaj set, ali je Srbija još jednom preokrenula i povela 12:8. Rival je do tehničkog tajm-auta uspeo da izjednači, a potom se igralo poern po poen. Set je odlučen na razliku, a u toj igri Amerikanci su se bolje snašli i dobili treći deo igre sa 27:25.

U četvrtom setu ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Amerikanci su u poslednjem delu seta stekli tr poena prednosti, (21:18) koja su uspeli da sačuvaju 25:20, pa se otišlo u peti set.

Odlučujući deo igre,rival je bolje počeo i poveo 3:1. Nikola Grbić je tada zatražio tajm aut, što je dovelo do bolje igre našeg tima i preokreta 5:4, ali su na prvoj promeni strana Amerikanci imali prednost 8:6.Amerikanci su do 12:12 imali tri poena prednosti, ali je tada nastala prava drama. Došla je Srbija do dve meč lopte a prvu je realizovala, za veliki trijumf i plasman u finale.

http://www.youtube.com/watch?v=Qg_yz0p6QrU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track