PREDVIĐAJU SEDAM MEDALJA: Pogledajte ko će od srpskih sportista osvojiti odličja na OI
Foto: Fonet

Tri zlata i četiri bronze

PREDVIĐAJU SEDAM MEDALJA: Pogledajte ko će od srpskih sportista osvojiti odličja na OI

Ostali sportovi -
Srbija bi u ukupnom skoru zauzela 27. mesto, dok bi mesto izand nas bila Hrvatska sa 10 medalja, po tri zlatne i srebrne i četiri bronzane medalje

Srbija će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojiti sedam medalja, tri zlatne i četiri bronzane, tvrdi portal Infostrada.

Prema toj proceni zlato bi trebalo da osvoje teniser Novak Đoković u singlu, rvač Davor Štefanek u kategoriji do 66 kilograma, kao i vaterpolo reprezentacija.

Bronzane medalje, prema toj projekciji, osvojile bi ženska i muška košarkaška reprezentacija Srbije, Andrea Arsović u streljaštvu 10 metara vazdušna puška, kao i dvojcu u kajaku Grujić - Novaković na 200 metara.

Najuspešnije bi bile Sjedinjene Američke države sa 99 medalja (46 zlatnih), druga bi bila Kina sa 72 medelje (31 zlatna), treća Rusija sa 75 medalja, ali sa manjim brojem zlatnih u odnosu na Kinu (22).

Srbija je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine učestvovala treći put kao samostalna zemlja. Boje Srbije branilo je 116 sportista u 15 sportova, 12 pojedinačnih i tri ekipna.

Osvojene su četiri medalje, po jedna zlatna, srebrna i dve bronzane, zauzevši tako 42. mesto u ukupnom poretku.

Zlato je osvojila Milica Mandić u tekvondou, u disciplini preko 67 kilograma, srebro Ivana Maksimović u streljaštvu u disciplini mk puška trostav 50 metara, a bronzu su osvojili Andrija Zlatić u streljaštvu vazdušni pištolj 10 metara i vaterpolo reprezentacija.

Do sada učešće na Olimpijskim igrama 2016. godine obezbedilo je 14 takmičara u pojedinačnim sportovima i dve ekipe, košarkašice i vaterpolisti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track