POBEDA OKS: Srbija sprečila prijem Kosova u Međunarodni komitet Mediteranskih igara!
Foto: Zorana Je

POBEDA OKS: Srbija sprečila prijem Kosova u Međunarodni komitet Mediteranskih igara!

Ostali sportovi -
Do ovog ishoda došlo se intenzivnim lobiranjem predstavnika OKS u prethodnom periodu kao i ukazivanjem na proceduralne I tehničke greške prilikom jučerašnjeg glasanja

PESKARA - Olimpijski komitet Srbije uspeo je u saradnji sa nadležnim institucijama Republike Srbije, da na Generalnoj skupštini Međunarodnog komiteta mediteranskih igara koji se održava u Peskari (Italija) spreči prijem takozvanog Olimpijskog komiteta Kosova u tu instituciju.

Do ovog ishoda došlo se intenzivnim lobiranjem predstavnika OKS u prethodnom periodu kao i ukazivanjem na proceduralne I tehničke greške prilikom jučerašnjeg glasanja.

Po statutu Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara bila je neophodna 2/3 većina kako bi takozvani Olimpijski komitet Kosova bio primljen u članstvo, ali je 38 glasova bilo protiv, a samo 32 za prijem.

Treba istaći da su ovom prilikom glasali predstavnici nacionalnih olimpijskih komiteta Mediteranskih zemalja i naš olimpijski komitet je imao priliku da utiče na glasanje, što se i odrazilo na rezultat glasanja, za razliku od prijema tzv. Kosova u članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta kada nisu glasali nacionalni olimpijski komiteti, već pojedinci – članovi MOK, kada Olimpijski komitet Srbije nije imao prava ni da prisustvuje glasanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track