(FOTO) MINI OLIMPIJSKE IGRE: Spektakl u režiji Srbije i Crne Gore
Foto: MOI

Jubilarni 25. Letnji festival sporta

(FOTO) MINI OLIMPIJSKE IGRE: Spektakl u režiji Srbije i Crne Gore

Ostali sportovi -
Takmičenje su svečano otvorili Velizar Đerić, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije, i Igor Vušorović, direktor Uprave za sport u Vladi Crne Gore
1 / 6 Foto: MOI Miki Antić

Čak 410 takmičara iz šest zemalja - Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske i Rumunije, odazvalo se ovogodišnjim izazovima koje nude tradicionalne letnje sportske igre u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije.

Jubilarni 25. Međunarodni letnji festival sporta i ovog septembra održava se u Sutomoru, a takmičenje su svečano otvorili Velizar Đerić, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije, i Igor Vušorović, direktor Uprave za sport u Vladi Crne Gore.

Takmičenje u svim olimpijskim sportovima trajaće do nedelje, kada je u planu dodela medalja i proglašenje pobednika, a da će ovogodišnji Letnji festival sporta biti možda i najbolji do sada govore pohvale balkanske i evropske asocijacije Sporta za sve.

- Uz podršku Ministarstva omladine i sporta u Vladi Srbije, Sportskog saveza Srbije i naravno domaćina, Vlade Crne Gore, okupili smo veliki broj takmičara iz čak šest zemalja. Ove godine je jubilarni 25. Letnji festival i zaista smo počastvovani što sve protiče u najboljem mogućem redu. Osim sporta, ovo je promocija i kulture, a iz Sutomora svi zajedno šaljemo poruke ljubavi - obratio se Velizar Đerić takmičarima.

Crna Gora nema posebno ministarstvo za sport, ali o sportistima u bivšoj jugoslovenskoj republici brine direktor Uprave za sport u Vladi Crne Gore, proslavljeni odbojkaš Igor Vušurović.

- Zadovoljstvo nam je da ugostimo ovoliki broj takmičara iz šest zemalja, a biće nam čast da i sledeće godine budemo domaćini Letnjeg festivala sporta – između ostalog je rekao Igor Vušurović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track