SRBI ŠAMPIONI ESET KUPA: Trkačka posada Lalušić - Brkić osvojila titulu!
Foto: Kurir

Veliki uspeh naših automobilista

SRBI ŠAMPIONI ESET KUPA: Trkačka posada Lalušić - Brkić osvojila titulu!

Ostali sportovi -
Pored titule osvojili su i i vicešampionski naslov FIA Centralnoevropske zone u Endurans klasi do 2000 ccm

Takmičari Lein rejsing tima Mladen Lalušić i Uroš Brkić su u Českoj na autodromu Brno ispisali nove bodove, završili sezonu i osvojili šampionsku titulu u Eset endurans klio kupu kao i vicešampionsku titulu FIA Centralnoevropske zone u Endurans klasi do 2000 ccm.Mladen Lalušić nije krio zadovoljstvo.

- Danas smo nastupali u Enduransu i zadovoljan sam postignutim uspeli smo da ispunimo cilj. Sačuvali smo drugo mesto u CEZ-u i postali šampioni Eset kupa. Pored toga ja sam danas vozio sprint trku i završio na četvrtom mestu u Klio kupu. Ovo mi je druga titula od kako se bavim autosportom, a očekujem da u narednim godinama ovaķvi rezultati tek predstoje jer imam samo 19 godina. Svakako, dobro iskustvo i motivaciju nosim sa ovog vikenda, što će mi značiti za moj dalji napredak. Počeo samo dan kasnije testiranje u Monci sa seatom i za mene predstoji još dosta posla ove sezone uSseat leon eurokupu - najavljuje Lalušić.

Timski kolega, Uroš Brkić kaže da se isplatio naporan rad.

- Prvi put sam vozio u Brnu i zaista je teška staza. Testirali smo u četvrtak i petak do kvalifikacija i dosta radili na setapu. Napornim radom celog tima rezultat nije izostao. Veoma sam zadovoljan rezultatom i mogu da kažem da je ovo moj najveći uspeh do sada. Zahvalio bih se svima koji su me od početka podržavali u ovome kao i Mladenu i celom Lein timu na odličnoj saradnji i podršci. Veoma mi je drago što je Srbija dobila još takmičara koji prave rezultate na međunarodnoj sceni i nadam se da će država to prepoznati i pružiti veću podršku u buduće. Sutra nastupam u sprint trci sa kliom i nadam se dobrom rezultatu - poručuje mladi Brkić, član najtrofejnije automobilske porodice!

Takođe, u nedelju je u sprint trci Uroš Brkić, u klasi klio osvojio izuzetno treće mesto, čime je srpski Lein rejsing tim iz Novog Sada najavio još bolju sezonu za 2016. godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track