TRAGIČNA ISPOVEST FILIPA BJANKIJA: Posle jezive smrti sina Žila molim se za život Šumahera
Foto: Reuters

Nemac se oporavlja od teške povrede

TRAGIČNA ISPOVEST FILIPA BJANKIJA: Posle jezive smrti sina Žila molim se za život Šumahera

Ostali sportovi -
Bjanki je preminuo u julu i to devet meseci posle teške nesreće koju je doživeo u oktobru prošle godine na VN Japana

PARIZ - Filip Bjanki, otac vozača F1 Žila koji je preminuo zbog povreda zadobijenih tokom trke za VN Japana 2014, izjavio je da se moli da Nemac Mihael Šumaher što pre ozdravi.Bjanki je preminuo u julu i to devet meseci posle teške nesreće koju je doživeo u oktobru prošle godine na VN Japana. Francuz je izleteo sa staze i udario u auto-dizalicu koja je bila pored staze da bi pokupila bolid Adrijana Sutila. On je devet meseci bio u komi, ali je preminuo posle teške borbe za život."Nažalost, iskusili smo jednako bolnu tragediju, a porodica Šumaher je, kao i naša, pokazala snagu i nije puštala Mihaela. Ne mogu da komentarišem vesti o Šumaheru, jer ne znamo ko su izvori tih informacija. Jedino što mogu da kažem da dok je Mihael živ, on se bori. On je najveći šampion kojeg je imala F1", rekao je Filip Bjanki i dodao:

"Žila je jako dirnula nesreća koju je doživeo Šumaher, a ja se danas molim da se Mihael izvuče. Za njega i dalje postoji nada".

Šumaher se oporavlja od teške povrede glave koju je zaradio krajem 2013. na skijanju u Francuskoj. Slavni Nemac je mesecima bio u indukovanoj komi, a oporavljao se u bolnici u Grenoblu do septembra 2014. Nemac je po buđenju iz kome prebačen na kućno lečenje u svoj dom u Švajcarskoj gde se i danas nalazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track