Najnovije vesti

IZVANREDAN REZULTAT: Pobeda srpskog golf tima u Južnoj Africi
Foto: GAS

Međunarodni turnir

IZVANREDAN REZULTAT: Pobeda srpskog golf tima u Južnoj Africi

Ostali sportovi
Srpski golf tim ostvario je veliki uspeh osvajanjem prvog mesta na međunarodnom turniru koji je održan u južnoafričkom Durbanu.

Ovo je bilo 24. izdanje "Dajners pro-am" turnira koji spada u najcenjenija takmičenja najboljih svetskih amatera i koji je Srbija prvi put osvojila u svom debitantskom nastupu, 2011. godine.

Srbiju su predstavljali pobednici Dajners turnira u Beogradu, Lina Dedijer, Aleksandar Stojiljković i Predrag Filipović, a pošto je svaki tim bio pojačan za profesionalnog golfera, sa srpskim predstavnicima je nastupao Englez iz Durbana, Džejson Bird.

Turnir se igrao u dve runde, prva je odigrana na terenima u Umhlaliju, dok se finale igralo na Zimbaliju. Učestvovalo je ukupno 16 ekipa, a pored Srbije su tu bila i po dva tima iz Južne Afrike i Slovenije i predstavnici Kolumbije, Nigerije, Angole, Austrije, Ekvadora, Hrvatske, Poljske, Indije, Mozambika, SAD i Nemačke.

Lina Dedijer je istakla sjajnu saradnju u srpskom timu.

- Ovo je bilo veliko životno iskustvo za mene. Bili smo fantastični kao tim, odlično smo se dopunjavali, bodrili i navijali. Veoma smo ponosni što smo ostvarili pobedu - rekla je Dedijer.

Predrag Filipović je imao samo reči hvale za svoje saigrače.

- U oba dana smo imali sjajne rezultate. Prvog dana izvanredno je igrala Lina Dedijer, a drugog je Aleksandar Stojiljković odigrao +3. Bili smo pravi tim i na kraju smo uspeli da osvojimo prvo mesto i tako skinemo Južnu Afriku sa trona koja je u prethodne dve godine pobeđivala - zaključio je Filipović.

Srbija je na kraju imala 168 poena iz obe runde, što je za poen više od Kolumbije i četiri poena više od predstavnika Južne Afrike, dvostrukih uzastopnih pobednika ovog turnira.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...