POTRESI U SVETU BOKSA: Fjuriju oduzimaju titulu svetskog prvaka, baca šampionski pojas u smeće
Foto: Reuters

Britanac u nezavidnoj situaciji

POTRESI U SVETU BOKSA: Fjuriju oduzimaju titulu svetskog prvaka, baca šampionski pojas u smeće

Ostali sportovi -
Međunarodna bokserska federacija IBF upozorila je Tajsona Fjurija da svoj prvi meč nakon osvojene titule prvaka sveta mora da odradi protiv prvog izazivača Vjačeslava Hlaskova.

U suprotnom, Fjuriju preti oduzimanje titule koju je osvojio protiv Vladimira Klička prošle subote.

S obzirom da je Fjuri već dogovorio revanš protiv Ukrajinca, Britanac se našao u nezavidnoj situaciji.

Fjuri je prekinuo desetogodišnju vladavinu mlađeg brata Klička u teškoj kategoriji. Odmah je dogovoren i revanš za maj naredne godine. Međutim, Fjuri mora prethodno da boksuje protiv Hlaskova, kako bi ispunio propise IBF.

Aktuelni šampion je dobio ultimatum da do 11. decembra dogovori meč sa 31-godišnjim Hlaskovom ili će morati da vrati šampionski pojas.

Iz Tajsonovg štaba poručili su da će ustrajati do kraja u svojoj nameri da odrade revanš protiv Klička i najavili da će preduzeti čak i radikalne poteze.

"Njihov zahtev je šokantna novost. IBF očigledno ne zna šta radi. Imamo ugovor s Kličkom i revanš moramo da odradimo. Ne možemo da učinimo ništa da bi oni bili zadovoljni", rekao je Tajsonov ujak Piter Fjuri i dodao da će, u slučaju da IBF istraje u svojim zahtevima, njegov štićenik baciti šampionski pojas u kantu za smeće, što bi bila loša reklama za ovu boksersku federaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track