SRPSKI VOZAČI DONELI SREBRO IZ ZAGREBA: Lalušić i Brkić vicešampioni Centralne Evrope u enduransu!
Foto: Kurir

Automobilizam

SRPSKI VOZAČI DONELI SREBRO IZ ZAGREBA: Lalušić i Brkić vicešampioni Centralne Evrope u enduransu!

Ostali sportovi -

Proteklog vikenda u Zagrebu održano je svečano proglašenje najboljih automobilista u FIA Centralnoevropskoj zoni. Od mnogobrojnih gostiju, među kojima je bio predsednik FIA Žan Tod, kao i predsednik AMSS Mirko Butulija, i veliki broj drugih gostiju i takmicarima iz 12 zemalja CEZ-a, među nagrađenim takmičarima bili su i vozači Srpskog Lein rejsing tima Mladen Lalušić i Uroš Brkić. Oni su vicešampioni u endurans klasi do 2000 ccm sa automobilom "reno klio 4RS". Nagrade im je uručio predsednik AMSS Mirko Butulija i ujedno prvi čestitao.

Iza Mladena Lalušića je veoma uspešna sezona.- Ovo mi je četvrta međunarodna titula na kružnim auto trkama i s obzirom na to da imam devetnest godina smatram to velikim uspehom i podstrekom za dalji napredak. U ovoj sezoni sam, i ja i ceo tim dosta radio i rezultati nisu izostali. Sa obzirom na to da imamo velike projekte pred sobom i prostora za dalji napredak nadam se da ce podrška države, AMSS, kao i sponzora u godini pred nama biti mnogo veća i da će prepoznati naš potencijal kao i rezultate koji stoje iza nas - pozvao je mladi Lalušić.

Mirko Butulija sa srpskim šampionima
Mirko Butulija sa srpskim šampionima

Njegov timski kolega Uroš Brkić nije krio zadovoljstvo.

- Zvanično smo završili sezonu 2015. na najlepši mogući način primanjem priznanja za drugo mesto u CEZ-u. Ovo je sigurno za mene najveći rezultat do sada. Velika mi je čast što smo nagrađeni na takvoj svečanosti na kojoj je Žan Tod lično uručivao nagrade kao i mnogi drugi funkcioneri iz samog vrha evropskog auto sporta. Po meni to samo govori o veličini ove nagrade. Godina za nama je bila odlična prilika da se upoznam sa evropskim stazama i sistemom takmičenja i nadam se da ću i dogodine nastaviti uzlaznom evropskom putanjom. Iskoristio bih ovu priliku da se još jednom zahvalim celom Lein timu bez kog ovaj rezultat ne bi bio moguć kao i svim ljudima koji su mi pružili veliku podršku od samog početaka - poručio je Uroš Brkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track