Vesnić: Još ne razmišljam o penziji
Foto: Dragana Udovičić

Srpski automobilista doneo trofej u našu redakciju

Vesnić: Još ne razmišljam o penziji

Ostali sportovi -
Proslavljeni sprski automobilista Milovan Mikica Vesnić učinio je čast našem listu i pravo sa proglašenja šampiona Centralnoevropske zone, koje je održano u Zagrebu, došao u našu redakciju sa trofejom.

Vesniću je ovo druga šampionska titula u CEZ (prvu je osvojio 2013.), a uspeh njegovog Eko rejsing tima ove sezone je upotpunio Rudolf Pešović koji je sezonu završio na trećem mestu.­ Fantastična sezona je iza mene i mog tima. Zahvaljujući mojim i Rudijevim rezultatima, EKO rejsing tim Vesnić osvojio je pozicije jedan i tri u Centralnoj Evropi a ja sam najbolji u klasi i u šampionatima Slovačke, Slovenije i češkom ESET kupu. Posle sezone 2013, kada sam takođe bio CEZ šampion, ovo je sigurno najbolja godina za mene i moj klub za 40 godina, koliko se porodica Vesnić bavi automobilizmom ­ rezimirao je Mikica Vesnić.

Foto: Petar Janković
Foto: Petar Janković

Na pitanje koliko mu je bilo lakše da stigne do titule, on nije imao dilemu.­ Ove godine sam imao malo lakši posao nego 2013. jer dobro poznajem šampionat, takmičare i staze rekao nam je Vesnić koji je u deset startova 2015. trijumfovao neverovatnih devet puta.

Iako je u Srbiji jako teško naći finansijere za ovaj atraktivan, ali veoma skup sport, Užičanin se nada da će se obećanja Auto­moto saveza Srbije oko podrške ispuniti, jer su u ovoj organizaciji rekli da razmišljaju u stvaranju reprezentacije Srbije u automobilizmu.

Foto: Petar Janković
Foto: Petar Janković

Ako sve bude prema planu, Vesnić se nada da će se, zajedno sa srpskim timom Lein rejsing, pojaviti na internacionalnoj sceni i u 2016."Još je rano da objavimo šta ćemo voziti naredne godine. Sigurno je jedino da Pešović ostaje u CEZ, a gde ću biti ja, to ćemo objaviti u narednih mesec dana, dok vidimo sa koliko novca raspolažemo. U svakom slučaju, još ne razmišljam o penziji", našalio se Vesnić.(J. K. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track