CEZ sondiranje i odbrana titula: Božilović dominirao na kružnim stazama Srbije!
Foto: Plumrace/M. Radulovic

Automobilizam

CEZ sondiranje i odbrana titula: Božilović dominirao na kružnim stazama Srbije!

Ostali sportovi -

Minulu sezonu domaćeg auto sporta u disciplinama krug i brdo u potpunosti je obeležio Darko Božilović za volanom fukusa u klasi SP, furiozno od prvog do finalnog takmičenja u pobedničkom nizu do titula. Bez premca, taktički mudro na Zalužanima, pun gas kada je trebalo na Ušću i bez razlike kada su brdske staze u pitanju, nizao je Božilović najviše stepenike pobedničkih podijuma i neumoljivo grabio ka duploj kruni.Činom svečanog proglašnja biće i zvanično stavljena tačka na izuzetno uspešnu takmičarsku sezonu šampiona iz grada pod Bagdalom. Dobrim delom svestan uspeha, Božilović uveliko radi na planovima za narednu sezonu.

- Svakako neću reći i ne mislim da je osvojiti titulu u bilo kojoj klasi lako i jednostavno, ali su radost i zadovoljstvo neopisivi. Jedno je kada od prve trke „juriš“ i imaš zacrtan plan i lagano ga sprovodiš u delo, a sasvim je druga situacija kada se „brani“ zvanje najboljeg. Apsolutni mi je prioritet da naredne sezone na krug i brdu ponovim uspeh, odnosno utvrdim gradivo i potvrdim svako prvo mesto minule sezone. U isto vreme planiramo da se takmičimo u okruženju, tačnije na trkama CEZ(Centralnoevropske zone), kako na brdu, tako i na krugu – slovi Darko Božilović.

Pored vozačkih sposobnosti i srčanosti, velike zaluge na šampionskom putu imaju vredni mehaničari i odlično pripremljen ford fokus, kojeg su neumorno podešavali i dovodili u perfektno stanje.

- Kada automobil funkcioniše onako kako treba, zahvaljujući ekipi u boksu, apsolutno je zadovoljstvo jurcati istim od starta do cilja na brdu, odnosno voziti na krugu od semafora do zastave koja označava kraj trke. Dobar mehaničar se ne menja, tako da ćemo i za narednu godinu fokusa pripremat u kod Volfa u radionici. Pola posla je dobro pripremljen auto, ostalo se zna – jasan je Božilko, kako ga popularno zovu kolege i navijači.

Tim koji dobija se ne menja, staro je pravilo, a istog se drže i dvostruki šampion Srbije na brdu i krugu Darko Božilović i fabrika maziva FAM iz Kruševca. Domaća fabrika je potpisala novi sponzorski ugovor za 2016. godinu.­ Kao po običaju na kraju kalendarske godine FAM organizuje finalnu konferenciju za novinare, na kojoj ćemo ovoga puta moći da se pohvalimo sa nekoliko bitnih stvari. Prva je da smo uzeli ozbiljno učešće na domaćem tržištu, drugim rečima povećali smo obim prodaje samim time i proizvodnje, a nije zanemraljivo i učešće na stranim tržištima, gde takođe beležimo rast. Treća stvar je da u našim redovima imamo dvostrukog šampiona Srbije, Darko Božilovića koji je na svojvrstan, mogu slobodno reći odličan način promovisao našu fabriku, zato i ne čudi činjenica što smo potpisali novi sponzorski ugovor. Čast nam je veća, jer je Božilović izabran za sportistu Grada Kruševca, utoliko je zadovoljstvo još veće – rekao je Vladica Petrović generalni direktor FAM.FAM Božilović rejisng time i narednoj sezoni ima dva apsolutna prioriteta, da opravda poverenje sponzora i odbrani titule, odnosno da se što bolje pozicionira na CEZ takmičenjima.­ Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću i naredne godine voziti u bojama FAM­a i iskreno se nadam da ću opravdati poverenje, drugim rečima da ću odbraniti titule na brdskim i kružnim stazama u najjačoj klasi domaćeg šampionata. Naredne godine idemo korak dalje, odnosno oprobaćemo se na međunarodnoj sceni, tačnije na takmičenjima za CEZ(Centralnoevropske zone), nadam se sa istim uspehom – rekao je Darko Božilović, vozač FAM Božilović rejisng tima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track