SIN DEJANA BRĐOVIĆA ZA KURIR: Tata je došao da me vidi i umro!
Foto: Marina Lopičić

Aleksa Brđović o velikoj tragediji

SIN DEJANA BRĐOVIĆA ZA KURIR: Tata je došao da me vidi i umro!

Ostali sportovi -
Porodično smo bili u TC „Ušće“. Ja sam ostao u gradu, on se vratio kući s majkom. Posle kratkog vremena majka me je pozvala i šokirala

Majka me je pozvala i uznemireno mi saopštila da je tati pozlilo. Dok sam dotrčao do kuće, on je umro. Zatekao sam Hitnu pomoć, koja je samo konstatovala smrt - vidno jak i stabilan za Kurir je izjavio Aleksa Brđović, sin preminulog legendarnog odbojkaša Dejana Brđovića.Iako je dobio slobodne dane od selektora Nikole Grbića, Aleksa se samo dan posle očeve sahrane odazvao pozivu u reprezentaciju, pre dolaska u bazu „orlova“.- Upravo krećem iz Kraljeva za Beograd. Po podne imam trening - istakao je Brđović junior, uz konstataciju da se na odlazak u bazu „orlova“ odlučio baš zbog oca.- Postupam onako kako bi on želeo, a to je da ne tugujem, već da nastavim normalno da živim i da se priključim reprezentativnim obavezama. Delom sam ispunio njegovu želju, postao sam profesionalni odbojkaš, a sad sam dobio još veći motiv da u potpunosti ispunim ono što je želeo, a to je da bar dostignem njegovu slavu - nije poklekao Aleksa, čak je opisao svoj najteži momenat u životu:Iznenadna smrt- Ništa nije nagoveštavalo njegovu smrt. Izašli smo porodično u TC „Ušće“, popili piće i prošetali se. Ja sam ostao s društvom u gradu, a on se vratio kući s majkom. Posle kratkog vremena majka me je pozvala da dođem kući. Bio je to šok. Dok sam došao, on je već umro. Bilo je to u ponedeljak po podne - trezveno govori Aleksa Brđović.NIje imao rakDejan nije imao rak kao što su neki mediji objavili. Kako kaže Aleksa, operisao je čir na želucu, ali ništa nije slutilo da će stradati.- U nedelju je doputovao iz Poljske kako bi me video, pošto sam ja zbog reprezentacije istog dana stigao iz Rusije u Beograd. Ništa nije slutilo da će dan kasnije umreti. Za sve je ovo veliki šok, ali život ide dalje. Svestan sam da moram da budem jak - ispričao je Aleksa Brđović za Kurir, koji se juče po podne priključio reprezentaciji Srbije.

ProfesionalacVEĆ SE PRIKLJUČIO REPREZENTACIJIGotovo su svi igrači reprezentacije Srbije prisustvovali sahrani Dejana Brđovića. U Kraljevu su i izrazili saučešće drugu i saigraču Aleksi, a podršku su mu pružili i juče, po njegovom dolasku u bazu nacionalne selekcije. Aleksu su u hotelu „M“ dočekali raširenih ruku, pažnja prema njemu nijednog trenutka se nije dovodila u pitanje, a koliko mu znači podrška saigrača i selektora Grbića Brđović junior pokazao je na treningu koji je odradio maksimalno profesionalno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track