MALERI: Srbija u 2016. ostala bez 40 putnika za Rio!
Foto: Beta/AP

Godina loše počela za srpski olimpijski sport

MALERI: Srbija u 2016. ostala bez 40 putnika za Rio!

Ostali sportovi -
Posle odbojkaša, vize za OI u Brazilu nisu overili rukometaši, vaterpolistkinje i dvojica tekvondoista

Januar 2016. godine nije naročito uspešan za srpske sportiste, budući da je spisak putnika za za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ostao kraći za čak 40 članova.Prvi su ove godine bez vize za najveću svetsku sportsku svetkovinu ostali odbojkaši, a zatim 19. januara najpre vaterpolistkinje, a potom i rukometaši. Loš rezultat ženske vaterpolo selekcije Srbije manje-više je i očekivan jer im je za odlazak u Rio bilo potrebno da osvoje Evropsko prvenstvo u Beogradu ili barem uđu među prvih pet kako bi obezbedile dodatne kvalifikacije, ali je zato neuspeh rukometaša veoma iznenađujući. Pogotovo imajući u vidu da nisu uspeli ni da se plasiraju u drugi krug takmičenja na EP u Poljskoj.

Prvo razočaranje u novoj godini... Odbojkaši Srbije
Prvo razočaranje u novoj godini... Odbojkaši Srbije

Biće bolje

Uz njih, bez odlaska u Brazil su ostali i tekvondoisti Damir Fejzić i Miloš Gladović, pa ekspedicija Srbije trenutno broji 73 člana, što nije loš rezultat, ali svi smo očekivali mnogo više.- Odbojkaši, rukometaši i vaterpolistkinje jesu doživeli neuspeh, ali manje-više sve je to negde i očekivano bilo osim možda odbojkaša. S druge strane, mi imamo 73 člana u našoj ekspediciji i verujemo da će uskoro on biti još veći. Nadamo se da će košarkaši preko kvalifikacionog turnira u Beogradu uspeti da obezbede plasman u Rio, a tu su još veslači, džudisti, rvači... Dakle, na kraju, treba očekivati da naš tim za Olimpijske igre broji oko 90 članova - kaže državni sekretar za sport Predrag Peruničić, a kao bivši rukometaš dodaje:

Novi izazov

- Što se rukometa konkretno tiče, Savez mora da promeni sistem jer je očigledno da nešto ne štima. Jesu osvojene medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji na turnirima u Beogradu, ali na svim drugim takmičenjima bili smo loši. Najbolje rukometašice odbijaju da igraju za reprezentaciju, u muškom rukometu selektori se menjaju često i sve to nije dobro.

Oprostio se od reprezentacijeDARKO STANIĆ: DOSTA JE BILO!Meč protiv Makedonije na EP u Poljskoj bio je poslednji za Darka Stanića u dresu Srbije, budući da je „ministar odbrane“ u 37. godini odlučio da završi reprezentativnu karijeru.- Dao sam sebe i zaokružio reprezentativnu priču. Otišao sam prirodnim putem. Ovo je moj zvanični oproštaj. Dao sam što sam imao. Ne vidim da to moje davanje nešto menja na terenu u ovom trenutku. Treba da dođe neko drugi sa novom energijom i nekom novom iskrom - poručio je Stanić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track