VELIKO PRIZNANJE: Pravdu na Olimpijadi deliće i srpske sudije
Foto: Nebojša Mandić, OI, Ol

Proširena olimpijska delegacija Srbije

VELIKO PRIZNANJE: Pravdu na Olimpijadi deliće i srpske sudije

Ostali sportovi -
Među arbitrima iz celog sveta u Brazilu će našu zemlju predstavljati i Milena Reljin u gimnastici, Ilija Belošević u košarci, kao i Vladimir Simonović u odbojci

Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru neće predstavljati samo takmičari. Čast da učestvuju na najvećoj sportskoj smotri na planeti imaće i naši arbitri.Tako će u ekspediciji srpskih sudija biti i Milena Reljin, nekada najbolja ritmička gimnastičarka bivše Jugoslavije, poznati košarkaški arbitar Ilija Belošević i Vladimir Simonović, koji će deliti pravdu na odbojkaškom terenu.Nova ulogaMilena Reljin je kao takmičarka dva puta učestvovala na Olimpijskim igrama, a sada će imati čast da ocenjuje najbolje svetske ritmičarke.- Međunarodna ritmička federacija prati rad svih međunarodnih sudija. Sticajem okolnosti, sudila sam na tri poslednja svetska prvenstva, kao i na nekoliko gran pri turnira i svetskih kupova i verovatno sam posle analiza tih suđenja dospela na listu arbitara za Olimpijske igre, što me je prilično obradovalo i iznenadilo. Veoma sam počastvovana - kaže Milena.U ritmičkoj gimnastici se pravila menjaju relativno često, što otežava praćenje ovog sporta.- Publika ponekad ne može tako brzo da nauči te kriterijume po kojima je neko najbolji. S druge strane, ipak se pronalaze modeli kako na najbolji i najobjektivniji način proceniti nešto što nije samo sport već i umetnost. To je veoma teško.Ika, svetski, a našIlija Belošević je zasluženo i očekivano dobio poziv da treći put deli pravdu na košarkaškom olimpijskom turniru. On spada u red najboljih evropskih delilaca pravde. Belošević u biografiji ima i sedam evropskih šampionata, četiri svetska, ali i osam učešća na završnim turnirima Evrolige. Jedan od dvadeset odbojkaških sudija biće i Srbin Vladimir Simonović, koga je Svetska odbojkaška federacija uvrstila među osam Evropljana koji će suditi odbojkaške utakmice.

Sjajna ritmičarkaNAJVEĆI USPEH PETO MESTO NA OI 1984.: Milena Reljin je najveći uspeh kao takmičarka ostvarila 1984. godine, kada je bila peta, a četiri godine kasnije u Seulu zauzela je deveto mesto.- Samo učešće na Olimpijskim igrama je nešto posebno. To je san svakog sportiste, a ja sam imala priliku da dva puta učestvujem i zaista doživim Igre na pravi način. Poseban je doživljaj biti na istom mestu sa najboljim sportistima sveta - otkriva Milena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track