LAZARU SE OSTVARILI SNOVI: Trčao je u pocepanim patikama, a sada će učestvovati na maratonu u Parizu
Foto: Printskrin

Humanost na delu

LAZARU SE OSTVARILI SNOVI: Trčao je u pocepanim patikama, a sada će učestvovati na maratonu u Parizu

Ostali sportovi -
Lazar Rišar, mladi talentovani maratonac iz Sombora, donedavno nije imao ni osnovne uslove za život, a sada se sprema na put iz snova.

Naime, zahvaljujući humanosti dobrih ljudi Lazar će uskoro trčati na maratonu u Parizu!

Lazar je u pocepanim patikama trčao maratone i osvajao medalje. Zanemaren, napušten, živeo je u hladnoj sobi ne znajući hoće li sutra imati šta da jede. Njegova teška životna priča dirnula je srca mnogih koji nisu sedeli skrštenih ruku i sažaljevali ga, već su konkretno pomogli.

"Pripremam se da trčim u Parizu, to mi je bila jako velika želja i jedva čekam da odem", ističe Lazar.

Posle akcije koju je na društvenim mrežama pokrenuo njegov dugogodišnji prijatelj Milan Stepanović, a pridružili se mnogi širom Srbije i sveta, pomoć je počela da stiže.

"Korak ili dva nedostaju da mu se kupi jedna garsonjerica i da zauvek rešimo Lazarov stambeni problem", navodi Stepanović.

Dobio je i nove patike, garderobu.

Kako ističe Lazar, najvažnije je da je dobio nove drugare koji ga podržavaju.

"Napravljen mu je prvi put u životu rođendan, na kome je bilo 50 ljudi, torta, gde je dobio poklone i tako njegovoj sreći nije bilo kraja. Pokazalo se da je on izuzetno šarmantan i kulturan domaćin", objašnjava Stepanović.

Lazaru, međutim, još nije ponuđen posao u Somboru. Dok čeka, on trči. Posle Pariza čeka ga humanitarni maraton u Somboru i Beogradski maraton.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track