ČABA SILAĐI: Pokušavam da ne mislim na OI u Riju
Foto: OKS

Manje od pet meseci ostalo je do Brazila

ČABA SILAĐI: Pokušavam da ne mislim na OI u Riju

Ostali sportovi -
Srpski plivač Čaba Silađi ističe da mu odgovara što ga nema previše u javnosti jer u tim okolnostima može bolje da se priprema za Olimpijske igre

Jedan od najboljih srpskih plivača Čaba Silađi rekao je da mu prija to što ga nema previše u medijima jer mu to omogućava da se što bolje spremi za Olimpijske igre u Riju, koje počinju za pet meseci. Takođe, ističe da je još rano da razmišlja o najvažnijoj sportskoj smotri u 2016. godini i da taj događaj pokušava da stavi na kraj mozga.- Još mi deluje daleko, kao da će biti za dve godine, a ne za pet meseci. Ne razmišljam mnogo o Riju na taj način, jer dotle imam nekoliko kontrolnih takmičenja, a najvažnije je Evropsko prvenstvo. Idemo korak po korak - kazao je Silađi i u jednom dahu nastavio:- Sad sam se vratio s jednog turnira iz Edinburga, za mesec dana je Ajdnhoven, posle kontinentalni šampionat, što predstavlja poslednju proveru pred Olimpijske igre. Da ne razmišljam previše daleko. Pokušavam da sve sklonim na kraj mozga. Moram da istaknem da je teško, ali se trudim.Olakšavajuća okolnost, prema njegovim rečima, jeste i to što nije previše eksponiran u javnosti, što mu mnogo znači da se fokusira na pripreme.- Mislim da me mediju ne eksponiraju, što mi prija, nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Kad sam pravio dobre rezultate, obično sam to radio iz senke, ne previše pompezno, prija mi, u smislu da odradim što bolje pripreme. Misli o Riju su mi uvek pozitivne, i to me motiviše. Kad god se setim, uzbuđen sam, jedva čekam, ali ponavljam, idem stepenik po stepenik.Srpski plivač priznao je da sad nema neke dobre rezultate, ali da ga to motiviše da u narednom periodu popravi formu.- U ovom trenutku nisam previše zadovoljan rezultatima, ali retko kad i jesam. To je ono što me motiviše i tera me napred. U Riju mi je cilj da otplivam najbolje vreme, ako je moguće prevaziđem rezultat 59,79 za dve ili tri desetine - zaključio je Silađi.

Vreme je za medaljuNEKA BUDE TREĆA SREĆAČaba Silađi, za razliku od prethodna dva učešća na Igrama, očekuje da napokon napravi neki značajniji rezultat.- Ovo su mi treće Olimpijske igre u karijeri. Peking je bio kao nagrada 2008. godine zbog odličnih rezultata u juniorskoj konkurenciji i medalja koje smo osvojili, London je bio onako u poslednjem trenutku, dve nedelje pred Igre. Sad sam prvi put uspeo da godinu dana pre Olimpijskih igara obezbedim normu i da se maksimalno fokusiran na što bolji rezultat u Riju. Ovo mi je prava prilika da se pokažem u pravom svetlu - poručio je srpski plivač.

JEDVA ČEKA Anja Crevar ima tremu kad pomisli na BrazilČAST MI JE DA BUDEM U EKIPI SA ÐOKOVIĆEM!Najmlađa srpska učesnica na Olimpijskim igrama i naša najtalentovanija plivačica Anja Crevar (16) ističe da joj je veoma drago što će biti u timu koji će u Riju predvoditi najbolji teniser na svetu Novak Ðoković.- To mi daje motivaciju da treniram i da se jednog dana ponovo pojavim na nekim Olimpijskim igrama. Podstiče me da budem što bolja. Velika je čast nalaziti se pored veličina kakva je Novak Ðoković i taj osećaj ću moći da vam opišem kad se budem vratila iz Rija - iskrena je Crevarova.Takođe, ističe da je veoma uzbuđena što će za pet meseci učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju.- Imam trenu kad pomislim na to. Pripreme uveliko traju, zadovoljna sam kako treniram i radim, i nadam se da će na kraju ispasti sve kako treba. Moj cilj tamo je da popravim vreme. Svesna sam da ću na Igrama imati veliku tremu i da ću biti pod velikim pritiskom, ali moja želja je da se s tog takmičenja vratim s boljim rezultatom - zaključila je talentovana srpska plivačica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track