(VIDEO) Srpski golferi solidni u Južnoj Africi
Foto: GAS

Nebojša Lazić podelio 21. mesto na BMW Svetskom kupu

(VIDEO) Srpski golferi solidni u Južnoj Africi

Ostali sportovi -

Srpski golferi ostvarili su veoma solidan rezultat na BMW Svetskom kupu koji je održan u Fankort golf rizortu u Južnoj Africi.

Ovo takmičenje predstavlja nezvanični svetski šampionat amatera i u kvalifikacijama je učestvovalo oko 100.000 takmičara iz skoro 50 zemalja sveta. Srbiju su na finalnom turniru predstavljali Nebojša Lazić u A kategoriji, Jožef Nađ u B kategoriji i Dragana Andrejević u kategoriji dama. Na terenima Montagu i Utenika Lazić je posle tri dana takmičenja u svojoj kategoriji podelio 21. mesto sa rezultatom +23. Dragana Andrejević je bila 24. sa +31, a Nađ 27. sa +39.
U timskoj konkurenciji prvo mesto na BMW kupu u Južnoj Africi sa 324 poena osvojio je Tajvan. Drugo mesto sa 31 poenom zaostatka zauzeo je Japan, dok je treća pozicija pripala Maroku. Pojedinačno titula je pripala Kinezu Juandi Đinu, koji je tek posle plej-ofa savladao Ju Min Lija iz Tajvan. Inače, vrlo interesantno je da je najbolji rezultat tokom trodnevnog takmičenja ostvarila Ju Čen Hsuan iz Tajvana koja je imala čak sedam ispod para. Promoter i ovogodišnjeg izdanja BMW Svetskog kupa bio je proslavljeni golfer iz Škotske Kolin Montgomeri.
&nohtml5=False

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track