VOZAČ LEIN REJSINGA STARTUJE OSMI: Lalušić optimista uprkos malerima sa automobilom
Foto: Lein Rejsing

Kurir na Slovakija ringu

VOZAČ LEIN REJSINGA STARTUJE OSMI: Lalušić optimista uprkos malerima sa automobilom

Ostali sportovi -

Žalim za dobrom pozicijom koja bi mi omogućila lakši posao u trci, ali konkurentima neću dati mira, poručio Lalušić.

Mladi srpski automobilista Mladen Lalušić krenuće sa osme pozicije na drugom trkačkom vikendu Evropskog kupa turing automobila.

Lalušić je tokom testova i treninga pravio bolja vremena, ali je u kvalifikacije ušao sa mnogo tehničkih problema, koji su počeli još u petak ujutru. Naime, Srbin je kupio potpuno nov "seat leon rejser", koji je ekipa Lein rejsinga preuzela samo dva dana pre početka sezone. Na prvom vikendu u Francuskoj sve je funkcionisalo kako treba, a sitni problemi rešavani su u hodu. U Slovačkoj je Mladen na testu bio čak i drugi, ali je posle tog brzog kruga izleteo sa staze i oštetio spliter. Kasnije je prijavio nepravilan rad motora, a ekipa mehaničara predvođena proslavljenim automobilistom Milovanom Vesnićem utvrdila je da su dve svećice polomljene i da je motor radio na tri cilindra. Posle otklanjanja tog problema, menjač se zaglavio u prvoj brzini, pa su inženjeri Seat sporta pritekli u pomoć i Mladen je izašao na stazu. Međutim, bilo je premalo vremena da se učini bilo šta više od osme pozicije. Vođa ekipe Milovan Vesnić prijavio je i da je tokom kvalifikacija polomljen i difuzor, ali u ekipi nije vladala sumorna atmosfera.

"Ostaje nam da tokom večeri pregledamo auto i da ga što bolje pripremimo za sutrašnje trke. Siguran sam da Mladen ima potencijala za vrh, ali ovoga puta prosto nismo imali sreće. Možda nam se sutra ipak osmehne", optimista je Vesnić.

Ni Lalušić ne misli da je vikend na Slovakija ringu katasrofalan.

"Previše malera u jednom danu uticalo je na dobar rezultat na kvalifikacijama, ali nisam razočaran. Žalim za dobrom startnom pozicijom koja bi mi omogućila lakši posao u trci, ali ovako će biti zabavnije. Konkurentima neću dati mira i napadaću ih od prvog do poslednjeg metra trke. Potrudili smo se da se što bolje spremimo za ovu sezonu, uložili velika sredstva u nov automobil, ali ste videli da su problemi krenuli već posle prve trke. Nadam se da će Seat ove dečije bolesti rešiti što pre".

Inače, Milovan Vesnić ove sezone ima ulogu mentora mladom Lalušiću, a i sam će se okušati u Evropskom kupu kad mu "seat leon rejser" bude spreman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track