ČAS NA ADI: 300 malih golfera uživalo u igri
Foto: Kurir

Golf

ČAS NA ADI: 300 malih golfera uživalo u igri

Ostali sportovi -

Blizu tri stotine mališana, prvog i drugog razreda Osnovne škole "Laza Kostić" bilo je na golf terenima na Adi Ciganliji na završnom času golfa, koji su ove sezone učili u okviru redovnog fizičkog vaspitanja.

Oni su dobili priliku da uživo posmatraju igru srpskog reprezentativca Mihaila Dimitrijevića, a potom su na vežbalištu pokazali sve ono što su tokom ove školske godine naučili u golfu.

-Sve pohvale za angažovanje Golf asocijacije Srbije. Rad sa trenerom golfa je dobio punu podršku pre svega dece i nastavnika koji ih vode, a samim tim i njihovih roditelja. Fizičko vaspitanje je veoma ozbiljna tema i svako angažovanje stručnih ljudi je dobro došlo školi. Ovo je jedan pozitivan primer - istakao je direktor OŠ "Laza Kostić" Milorad Jauković.

Golf asocijacija Srbije pokrenula je program učenja golfa u osnovnim školama još pre šest godina. Planovi su da se program proširi i na treći razred osnovne škole "Laza Kostić", ali i na druge škole u Beogradu i Srbiji.

-Ne pamti se da smo imali ovoliki broj golfera na terenu. Pokazali su sve ono što su naučili u školi, a to je da budu strpljivi, tihi kada je to potrebno i bili su pravi mali golferi. Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ih. Takođe je bilo zadovoljstvo i gledati igru Mihaila Dimitrijevića, koji je kao pravi demonstrator pokazao malim golferima kako to sve treba uživo da izgleda - rekla je generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović - Bogdanović.

Golf asocijacija Srbije je na petom mestu u Evropi po razvoju juniorskog golfa. Vredan podatak koji potvrđuje adekvatan rad sa najmlađima, kakav podržava i Olimpijski komitet Srbije.

-Sjajna je stvar što je Golf asocijacija Srbije pokrenula ovakav projekat, koji je dobar putokaz i za ostale saveze. Ovo je pravi put da se na najbolji mogući način dođe do novih talenata. Živimo u takvom vremenu gde deca i njihovi roditelji nisu u mogućnosti da dolaze na sport, tako da organizacije moraju da izađu van nekih svojih redovnih okvira funkcionisanja i da rade ovakve programe. Tu je Golf asocijacija Srbije napravila veliki iskorak sa ovom idejom - zaključio je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Golf je za njih 300 još uvek samo igra, ali je Golf asocijacija Srbije pripremila i posebne sekcije za one koji pokazuju malo veće interesovanje. A ukoliko jednog dana budu želeli ozbiljno da se bave ovim plemenitim sportom, Golf asocijacija Srbije će im širom otvoriti svoja vrata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track