KONZUL SRBIJE Odbojkaši evakuisani, smešteni u hotel, među žrtvama u Istanbulu nema naših državljana
Foto: Ossrb.org

Zoran Marković kaže da su svi dobro

KONZUL SRBIJE Odbojkaši evakuisani, smešteni u hotel, među žrtvama u Istanbulu nema naših državljana

Ostali sportovi -

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je da su članovi srpske odbojkaške reprezentacije dobro, da su evakuisani i smešteni u hotel, kao i drugi naši državljani koji su se zatekli na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu tokom terorističkog napada, kao i da među žrtvama nema naših državljana.

Marković je istakao da nema podataka o eventualno poginulim i ranjenim državljanima Srbije u napadu na aerodrom "Ataturk" i istakao "kad nema vesti, to nekad može biti dobra vest"."Nema nikoga koj je u bilo kojoj nuždi, ili potrebi u ovom trenutku da treba brinuti o njemu", rekao je Marković.On je rekao da je konzulat Srbije u Istanbulu zamolilo građane preko svih naših medija da im se jave ako nekoga traže, ostave broj telefona i ime osobe za kojom tragaju, ali takvih poziva nije bilo.On je istakao da su im se obraćali srpski državaljani, koji su presedali na aerodromu i koji su, kako je naveo, dobro i smešteni u hotelima."Novih podataka o strukturi nastradalih ne znamo, ali to ne znaju ni druge zemlje", rekao je konzul Srbije u Istanbulu.Marković je rekao da je osoblje u srpskom konzulatu, preko njihovog kolege koji je bio u istom avionu, bilo tokom cele noći u komunikaciji s igračima i stručnim štabom odbojkaške reprezentacije Srbije.Oni su, kako je precizirao, evakuisani i smeštani rano jutros, između četiri i pola pet u hotel Merion, a kako mu je kolega preneo, "to je noćas izgledalo prilično haotično". Srpski reprezentativci će odmarati do podneva, a očekuje se da će posle 12,00 časova po našem vremenu dobiti informacije o nastavku puta za Teheran."Kad su odbojkaše iz tog aviona evakuisali, razdvojili su ih, tako da nisu bili u fizičkom kontaktu", rekao je Marković dodajući da je oko 50 aviona bilo u tom trenutku na pisti i oko 10.000 ljudi u aerodromskoj zgradi, koju je trebalo evakuisati.On je dodao da se u Turskoj, u gradu Mersin, nalazi i srpska juniorska teniska reprezentacija koja je trebalo tokom noći da preko Istanbula dođe do Srbije.S njima je, kako je naveo, takođe u komunikaciji i savetovao im je da ne kreću 24 sata, sačekaju da se stvari smire i uspostavi redovan red letenja.

Odbojkaši Srbije su sinoć krenuli za Teheran, letom do Istanbula. Planirano je bilo da avion sa aerodroma "Nikola Tesla" krene u 20.20 časova, a poleteo je u 20.39. U trenutku terorističkog napada u Istanbulu oko 21 čas po srednjeevropskom vremenu, reprezentativci Srbije su bili u avionu na 10.000 metara visine negde iznad Bugarske.

Avion iz Beograda je na aerodrom "Ataturk" u Istanbul sleteo sinoć u 22.05 časova, sat vremena posle terorističkog napada. Odbojkaši su iz aviona ušli u aerodromsku zgradu u 1.25 časova posle ponoći, a u 4.15 časova smestili su se u sobe hotela Meriot u Istanbulu, navodi se u saopštenju OSS.

Odbojaši Srbije nisu, kako je planirano, u ponedeljak, 28. juna otputovali za Teheran, jer je zbog nevremena u Beogradu bio otkazan let za Istanbul, pa su ka prestonici Irana krenuli sinoć.

Reprezentacija Srbije će u sklopu trećeg vikenda prve divizije Svetske lige igrati u Grupi I u Teheranu, od 1. do 3. jula, sa Iranom, Argentinom i Italijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track