LEGENDE NA OKUPU: Tvorci istorije jugoslovenskog sporta oduševili posetioce Zlatibora
Foto: Samir Aslani

Završen 5. Međunarodni festival sportskog filma

LEGENDE NA OKUPU: Tvorci istorije jugoslovenskog sporta oduševili posetioce Zlatibora

Ostali sportovi -

Krem jugoslovenskog i srpskog sporta okupio se na Zlatiboru, gde su prethodna četiri dana uveličali 5. Međunarodni festival sportskog filma, jedini takve vrste na Balkanu.

1 / 4 Foto: Samir Aslani

Aleksandar Šoštar (vaterpolo), Dane Korica i Olivera Jevtić (atletika), Bojan Križaj (skijanje), Svetlana Kitić i Veselin Vuković (rukomet), Nenad Borovčanin (boks), Dragan Kićanović i Dražen Dalipagić (košarka) i mnogi drugi izazvali su buran aplauz u kongresnoj dvorani na našoj planinskoj lepotici, gde su okupljene pozdravili predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednik Saveza Festivala sportskog filma Velizar Đerić.

Uz projekcije, dodeljene su i nagrade za životno delo. U oblasti kulture i filma priznanja su pripala Mileni Dravić i posthumno Draganu Nikoliću, dok su u oblasti sporta nagrade pripale Bojanu Križaju, Danetu Korici, Janici Kostelić, Draženu Dalipagiću, Svetlani Kitić i Slavku Kuzmanoviću.

- Ovakve stvari promovišu sport i kulturu na najlepši način. Festival se održava peti put po redu i moram da kažem da je svake godine sve zanimljiviji i bolji. Drago mi je što je Sportski savez Srbije kao najveća nevladina sportska organizacija na Balkanu imao udela u uspešnoj organizaciji - rekao je Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Zlatibor je, inače, ovih dana pun sportista, bivših i aktuelnih. Terene su ispunili fudbaleri, atletičari, košarkaši, softbolašice, odbojkašice na pesku...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track