SJAJNA VOŽNJA: Borković i pored kazne osvojio nove bodove
Foto: Promo

Automobilizam

SJAJNA VOŽNJA: Borković i pored kazne osvojio nove bodove

Ostali sportovi -

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je novih osam bodova u svetskoj TCR seriji, pošto je u Sočiju drugu trku završio na šestom mestu.

Istovremeno je vozaču NIS Petrol by B3 racing tima nepravednom sudijskom odlukom oduzeta peta pozicija u prvoj trci i osvojenih 10 bodova, s obzirom da je Borković kažnjen zbog navodnog skraćivanja staze. Srpski as na kratku letnju pauzu odlazi sa ukupno prikupljenih 96 bodova u dosadašnjem toku šampionata.Borković je prvu trku startovao sa šeste pozicije, ali je već u trećem krugu sjajnom vožnjom prestigao Gračeva za petu poziciju na kojoj je i završio prvu trku. Međutim, sudije su donele nepravednu odluku da srpskog asa kazne sa dodatih 30 sekundi, što ga je sa osvojene pete pozicije spustilo na 14. i ostavilo bez bodova. Uz sve dokaze koje je B3 racing tim želeo da priloži kako Dušan nije skraćivao stazu, već je par puta blago izletao i kako se sa njegove i kamera njegovih timskih kolega videlo da su i drugi vozači izletali, sudije ipak nisu htele da pogledaju dokazne snimke.

Vozača NIS Petrol by B3 racing tima je ovakva sudijska odluka izuzetno razočarala i naljutila i smatra je u najmanju ruku čudnom.“Borio sam se koliko sam mogao sa ekstra balastom. Na ovako visokim temperaturama zbog dodatih kilograma gume se više troše i srećan sam što sam uopšte uspeo obe trke da završim bez pucanja pneumatika. Imao sam najbolju brzinu od svih vozača u šampionatu koji su do sada nosili 30 kg viška i zbog toga sam jako srećan. Neću se mnogo baviti komentarisanjem kazne, jer dobro znam da je nisam zaslužio, posebno kada se sve uporedi sa drugim vozačima iz prve i druge trke” –rekao je Borković.Druga trka je prošla bez većih problema za srpskog asa osim što je opet bilo vidljivo da je na pravcima sporiji, između ostalog i zbog maksimalnih 30 kg balasta koliko je naš as dobio ovog trkačkog vikenda zbog ostvarenih rezultata u Nemačkoj.

Borković je većinu druge trke bio na osmoj poziciji, da bi u sedmom krugu sjajnim potezom obišao Oriolu za sedmo mesto, a posle izletanja Morbidelija sa staze u završnici trke u konačnom plasmanu zauzeo šestu poziciju.“Zaista sam razočaran u ovom trenutku, ali idem dalje punom snagom u nastavak šampionata. Iskoristiću ovu kratku pauzu da se pripremim za ostatak šampionata, onoliko koliko je do mene i mog tima. Nadam se i da ćemo videti promenu u kilaži automobila od Tajlanda jer VW ima izuzetnu prednost sa 30 kg manje i centimetrom spuštenog automobila. i želim naravno da ovom prilikom čestitam mom klupskom kolegi Tašiju na osvojenom prvom postolju u sezoni.”- završio je BorkovićNa obe trke u Sočiju mogao se videti i baner „Invest in Serbia“ koji je srpski as izdejstvovao od čelnika TCR-a još na trkama u Nemačkoj, a isti baner stajaće i na jednom trkačkom vikendu u Aziji . Nastavak šampionata je 28. avgusta kada se TCR karavan seli na Tajland u Buriram.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track