Najnovije vesti

NOVA ISKUŠENJA: Srpski golferi se spremaju za Svetsko prvenstvo
Foto: GAS

Jubilarna 30. borba za trofej Ajzenhauer u Meksiku od 21. do 24. septembra

NOVA ISKUŠENJA: Srpski golferi se spremaju za Svetsko prvenstvo

Ostali sportovi

Srpski golferi nalaze se u samoj završnici priprema za predstojeće 30. Svetsko amatersko timsko prvenstvo (WATC) koje će biti održano u Kankunu u Meksiku od 21. do 24. septembra.

Srbiju će u borbi za Trofej Ajzenhauer predstavljati Branimir Gudelj, Mihailo Dimitrijević, Ranko Helc i kapiten Aleš Gregorič.

Gudelj je trenutno najbolje plasirani srpski golfer na WAGR listi i zauzima 197. poziciju.

Organizator Svetskog šampionata koji se održava svake druge godine je Međunarodna golf federacija, koju čine nacionalni savezi više od 125 država.

Ovo će biti četvrti nastup za Srbiju na Svetskom prvenstvu, posle Argentine 2010, Turske 2012. i Japana 2014. godine. Svaki tim ima dva ili tri igrača i igra se na 18 rupa tokom četiri dana. U svakoj rundi, svaka dva najbolja rezultata iz jednog tima čine timski rezultat u toj rundi. U konačan rezultat ulaze rezultati sa sve 72 rupe tokom četiri dana takmičenja.

U organizaciji Meksičke golf federacije, turnir će se igrati na terenima golf klubova Majakoba El Kamaleon i Iberostar Plaja Paraiso, a očekuje se učešće preko 70 zemalja.

Borba za Trofej Ajzenhauer počinje 19. septembra probnom rundom koja će se igrati dva dana, posle čega sledi glavno takmičenje.

Na prethodnom šampionatu, koji je održan u Karuizavi u Japanu, pobedila je selekcija Sjedinjenih Američkih Država ispred Kanade, dok je individualni pobednik bio Jon Ram iz Španije.

Srbija je u Japanu zauzela 54. poziciju i predstavljali su je Čedomir Ilić, Ilija Đurđević i debitant Ranko Helc. To je bio skok za osam pozicija u odnosu na šampionat u Antaliji 2012. godine.

U ženskom takmičenju, borbi za Espirito Santo trofej, Tamara Palkovljević i Ariana Savić bile su na 48. mestu.

Najviše pobeda u istoriji imaju Sjedinjene Američke Države, ukupno 15, ispred Ujedinjenog Kraljevstva sa Irskom, koje ima četiri titule i Australije sa tri trofeja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...