PRVENSTVO SRBIJE: Trijumf Rautniga i Lazića na Adi
Foto: GAS

Na terenima Golf kluba Beograd odigrano mid-amaterski šampionat

PRVENSTVO SRBIJE: Trijumf Rautniga i Lazića na Adi

Ostali sportovi -

Proteklog vikenda na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji održano je Otvoreno mid-amatersko prvenstvo Srbije.

U izuzetno jakoj konkurenciji, najbolji je bio austrijski golfer Diter Rautnig, dok je među domaćim takmičarima slavio Nebojša Lazić.

Prema propozicijama, prvenstvo se igralo u dve runde na 18 rupa u dve konkurencije – nacionalnoj i internacionalnoj. Učešće je bilo dozvoljeno golferima starijima od 35 godina, odnosno golferkama starijim od 30 godina.

Na takmičenju je učestvovalo 36 golfera iz sedam zemalja. Najbrojniji su bili srpski predstavnici, ali je bilo i igrača iz Austrije, Francuske, Slovenije, Kanade, Grčke i Sjedinjenih Država.

Najbolji među njima bio je Diter Rautnig iz Austrije, koji je upisao 152 udarca i ubedljivo slavio ispred Vlada Grčića iz Slovenije. Njima dvojici se na podijumu pridržio Francuz Erik Graser.

U nacionalnoj konkurenciji, pobedu je odneo Nebojša Lazić sa 165 udaraca, što mu je bilo dovoljno za četvrto mesto u ukupnoj konkurenciji. Lazić je za jedan udarac bio bolji od Gorana Lalovića, a njih dvojicu sledio je Branislav Žegarac.

Dame su se takmičile samo u nacionalnoj konkurenciji, a nova šampionka je Ljubica Tomašević, koja je imala 185 udaraca tokom dve runde.

Tomaševićeva je do pobede došla zahvaljući drugoj rundi, tokom koje je pretekla Maju Ilić i slavila sa jednim udarcem razlike. Treće mesto zauzela je Svetlana Ranđić sa 200 udaraca.

Pehare najboljima dodelila je Irena Suturović Bogdanović, generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije, koja se zahvalila učesnicima i pozvala ih da se okupe na istom mestu i naredne godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track