STIGLA POMOĆ BUDUĆIM ŠAMPIONIMA: Naši sportisti imaće još bolje uslove za treniranje
Foto: OKS

Sjajna akcija

STIGLA POMOĆ BUDUĆIM ŠAMPIONIMA: Naši sportisti imaće još bolje uslove za treniranje

Ostali sportovi -

Dinar po dinar Olimpijski komitet Srbije i kompanija „Hajneken“ obezbedili sredstva za tri kluba iz kojih su došli osvajači medalja na OI u Rio de Žaneiru

Olimpijski komitet Srbije zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom, kompanijom „Hajneken“, obezbedio je sredstva za tri kluba čiji su sportisti doneli medalje iz Rio de Žaneira.U akciji „Od Zaječara do Rija cela zemlja navija“ za svaku kupljenu posebno dizajniranu limenku „zaječarskog piva“ izdvojen je po jedan dinar, pa su prikupljena sredstva u iznosu od 4.266.000 dinara.

Za budućnost... Milica Mandić, Davor Štefanek i Tijana Bogdanović
Za budućnost... Milica Mandić, Davor Štefanek i Tijana Bogdanović

Sredstva su dodeljena najperspektivnijim sportskim klubovima koji su zadovoljili kriterijume - Tekvondo klubu Galeb iz Beograda, Atletskom klubu Vojvodina iz Novog Sada i Rvačkom klubu Spartak iz Subotice, a dodeli su prisustvovali naši olimpijci Davor Štefanek, Tijana Bogdanović i Milica Mandić.- Ponosni smo na rezultate naših sportista i zbog toga želimo da podignemo svest o važnosti razvoja srpskog sporta i da našim budućim šampionima obezbedimo bolje uslove za treniranje. U toj nameri pomogli su nam građani Srbije, naši verni potrošači, koji su se uključili u akciju. Ova akcija i donacija predstavljaju krunu odlične saradnje sa Olimpijskim komitetom Srbije, koja će biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo - rekla je Dragana Savić, direktorka marketinga kompanije „Hajneken Srbija“.

Ambicije... Đorđe Višacki
Ambicije... Đorđe Višacki

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki zahvalio je na uspešno sprovedenoj akciji.- „Zaječarsko pivo“ već osam godina podržava Olimpijski komitet i olimpijski tim Srbije, i mogu da kažem da su u ovom periodu naše dve kuće prevazišle partnerski odnos. Veliko nam je zadovoljstvo zbog činjenice što će se naša saradnja nastaviti i u narednom olimpijskom ciklusu.U ime RK Spartak prisutnima se obratio zlatni rvač iz Rija Davor Štefanek.- Neki novi mališani koji dolaze imaće gde da treniraju. Otvaramo nove punktove i škole i od ovih sredstava biće kupljene strunjače, koje su nam preko potrebne. Ja nisam imao takvu pomoć kad sam bio dete i verujem da će njima mnogo značiti - rekao je Davor Štefanek i okrenuo se sledećim OI u Tokiju za četiri godine.- Mi tamo idemo s velikim ambicijama, na mlađima svet ostaje. Ne znam da li ću učestvovati tamo, cilj mi je da budem jedan od trenera i da se opet vratimo s medaljom, a ne da čekamo 32 godine, kao što je sada bio slučaj.

Dragan JovićSTIŽU NOVI OKLOPI I STRUNJAČE Na čelu Tekvondo kluba Galeb je Dragan Jović, čovek koji je „napravio“ zlatnu i srebrnu olimpijsku medalju u prethodna dva ciklusa. Za naredni najavljuje nove poduhvate, do kojih će lakše doći zahvaljujući donaciji kompanije „Hajneken“.- Oprema za koju ćemo potrošiti sredstva veoma je bitna u našem sportu jer se vrlo brzo ishaba, pa nam je potrebna nova. Generacije koje dolaze imaće mnogo koristi jer ćemo pružiti maksimalne uslove našim vežbačima. Želimo da se što bolje pozicioniramo na svetskoj i olimpijskoj rang-listi. Očekujemo bar četiri kvote i da svako od njih nešto mora da uradi u Tokiju.

Goran ObradovićOBNAVLJAMO TERETANUTrener u Atletskom klubu Vojvodina Goran Obradović istakao je da prija kad rad bude prepoznat, kao sada.- Vrlo smo ponosni na to. Što se tiče vrhunske atletike, u našem klubu uglavnom sve postoji, ali smo poslednjih godinu dana imali problem oko teretane. To je potrošna roba, naše su se šifre iskrivile i baš smo pre nekih mesec dana pričali o tome kako da nabavimo sredstva za obnavljanje i, evo, hopa, desilo se! Pozvali su nas iz OKS jer jedna firma kao što je „Hajneken“, odnosno „zaječarsko“, želi da uloži u razvoj klubova. Ova sredstva ćemo direktno usmeriti u renoviranje naše teretane - otkrio je Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track