ZAVRŠENA SEZONA: Vicković osvojio juniorski golf čelendž
Foto: GAS

Završena takmičarska sezona za najmlađe golfere

ZAVRŠENA SEZONA: Vicković osvojio juniorski golf čelendž

Ostali sportovi -

Na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji odigran je završni turnir za mlade golfere Juniors čelendž, kao i Mini i Midi kup.

Bila je to prilika da se na delu prikažu perspektivni igrači iz golf škola u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu, a za neke od njih ovo je bilo prvo takmičenje u karijeri.

Ukupni pobednik Juniors čelendža je Momir Vicković koji je posle šest turnira u 2016. godini skupio sedam bodova.

Drugo mesto su podelili Vukašin Suturović i Lara Todorović sa po pet, dok je na četvrtom mestu bila Katarina Flanđunis sa četiri poena. U trećoj kategoriji najbolja je bila Anastasija Dimitrijević sa 19 poena, ispred Zare Korać i Nevene Terzić.

Na poslednjem turniru u sezoni bodovi su duplirani. Druga kategorija je igrala 18, a treća 9 rupa. U drugoj kategoriji pobedu je ostvarila Lara Todorović sa 34 boda ispred Momira Vickovića koji je imao 26. U trećoj kategoriji slavio je sa 23 poena Marko Sušić, kome je ovo bio prvi nastup na junior čelendžu, za koji se izborio dobrim rezultatom na prethodnom Midi kupu. Mladi golfer iz Novog Sada je prvi put odigrao turnir na devet rupa za hendikep i tako je pokazao kako vredan dvogodišnji rad u školi golfa može da se isplati na pravi način. Druga je bila Anastasija Dimitrijević sa 17, a treća Zara Korać sa poenom manje.

-Veliko nam je zadovoljstvo kada vidimo decu na golf terenima i zbog toga ovakvi turniri imaju veliki značaj u radu Golf asocijacije Srbije. Za naše najmlađe igrače ovo je bila uspešna sezona. Verujemo da će nastaviti vredno da treniraju i tokom zime, na lokacijama gde se sprovode golf treninzi i da će spremno dočekati proleće i nove izlaske na teren, treninge i turnire. Takođe pozivam i ostale mališane da nam se pridruže na terenima. Golf je izuzetno zabavan, a mogli bi da slede primer Marka Sušića, koji je sezonu započeo učeći, a završava je pobedom - istakla je Irena Suturović Bogdanović generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije, koja je uručila pehare najboljima.

Tako je završena takmičarska 2016. sezona za najmlađe, koji će nastaviti da treniraju i tokom zime u svojim gradovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track